• Головна
  • Євробачення-2024: "необережна" пісня Teresa & Maria та "фальсифікація" Alyona Alyona& Jerry Heil
15:30, 5 лютого

Євробачення-2024: "необережна" пісня Teresa & Maria та "фальсифікація" Alyona Alyona& Jerry Heil

Євробачення-2024: "необережна" пісня Teresa & Maria та "фальсифікація" Alyona Alyona& Jerry Heil

4 лютого, після відновлення Дії абсолютною більшістю голосів українці обрали переможницями Нацвідбору Alyona Alyona та Jerry Heil. Представлять вони пісню Teresa & Maria, навколо якої розгорнувся скандал.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

В Нацвідборі учасників, композиція Alyona Alyona та Jerry Heil викликала неоднозначну реакцію серед українців. Зокрема претензії частини користувачів соцмереж стосувалися рядків приспіву і, власне, назви пісні, де згадується католицька черниця й засновниця доброчинних місій мати Тереза, відома багаторічною допомогою сиротам, хворим і жебракам. Коментатори розкритикували пісню апелюючи до закордонних журналістських розслідувань і книг сучасників матері Терези, які описували її як жорстоку та самолюбну людину, яка не допомагала нужденним, а наражала їх на муки.

В реакції на хейт, Alyona Alyona сказала, що це не пісня про матір Терезу, а Jerry Heil пояснила, що вона — лише символ у пісні, як метафора "доброї, сердечної людини". Композиція, за словами дуету, присвячена українкам, на яких з початком повномасштабного вторгнення впало ще більше відповідальності та навантаження.

Окрім цього чимало коментарів (власне й однієї з членів журі Джамали) стосувалися того, що пісня має релігійну тематику, з якою слід бути обережними.

Додав скандалу збій у роботі Дії. Деякі люди вважають, що через нього втратилося голосування за "враження в моменті", а дехто навіть натякав на фальсифікацію результатів.

Увечері 3 лютого була "рекордна кількість користувачів у Дії за всю історію проєкту" - 15 тис. запитів за секунду. Це 900 тис. за хвилину, за пів години це вже 27 мільйонів. Авторизованих, перевірених користувачів, а не зовнішніх зловмисників! Звідки взялися усі, яких понад 20 млн? І це лише за 30 хвилин, не за годину.

Зрештою, у голосуванні за переможця національного відбору за майже добу взяли участь понад 1,16 млн користувачів Дії. За дует Alyona Alyona та Jerry Heil проголосували 723 297 українців — це 62% від загальної кількості тих, кому вдалося прорватись у Дію. Найближче до переможців підійшов Yaktak з 107 227 голосами, а це лише 9%. Такий величезний розрив викликав не лише подив у шанувальників інших конкурсантів, а й приводи для сумнівів у чесності голосування. Але виконавиці не розуміють обурювання.

"Знаєте, я постійно кажу одне й теж: "Дай нам, Боже, тих сил і тих грошей, про які всі думають, що вони в нас є". Я не уявляю, скільки треба заробляти, щоб оплатити таку кількість людей. Якщо люди думають, що вони в нас є, і ми б їх витрачали не на збори, а на такі речі і не писали б якісну та класну пісню, яка потрапить до серця, то нехай вони в нас будуть", - прокоментувала Alyona Alyona звинувачення.

Окрім головування, пісня отримала високі бали і від журі. Вже підписано договір із Суспільним. Тож артистки офіційно стали представницями України на Євробаченні-2024.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...