• Головна
  • Борги за комуналку: через яку суму українцям можуть відключити електроенергію
16:00, 4 лютого

Борги за комуналку: через яку суму українцям можуть відключити електроенергію

Борги за комуналку: через яку суму українцям можуть відключити електроенергію

Українцям назвали нову суму боргу, за якої споживачів відключатимуть від комунальних послуг.

Про це повідомила заступник міністра енергетики України Світлану Грінчук в ефірі національного телемарафону, передає редакція сайту 056.

Наприкінці минулого року в Україні було скасовано мораторій на нарахування пені, штрафів та відключення комунальних послуг через заборгованість. Це означає, що ті споживачі комунальних послуг, у яких утворилися заборгованості з оплати рахунків ЖКГ, можуть бути відрізані від світла, газу та води через борги.

За словами Грінчук, на сьогодні в українському законодавстві не визначено суму заборгованості, через яку будуть проводити відключення послуг.

При цьому вона зазначила, що ймовірно, постачальники не відключатимуть світло тим українцям, чий борг за електропостачання нижчий від половини прожиткового мінімуму, який становить 1 514 гривень.

"Однак, згідно з ринковими умовами, підключення повторне відбувається за рахунок споживача. Якщо ця сума менша за половину прожиткового мінімуму, тобто, 1514 гривень, тоді компанія, яка надає послугу - оплачує також і підключення. Тому логічно, що компанії не будуть відключати, ймовірно, світло тим споживачам у кого ця сума заборгованості менше", - пояснила заступник міністра енергетики.

Крім того, Грінчук уточнила, що на погашення боргу надаватимуть до десяти днів. З боржниками проводитимуть консультації. Також є можливість укласти угоду про реструктуризацію та визначити графіки оплати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...