• Головна
  • В мирних містах України збільшилася кількість зброї: наскільки загрозлива ситуація та чи вилучають її
18:00, 31 січня

В мирних містах України збільшилася кількість зброї: наскільки загрозлива ситуація та чи вилучають її

В мирних містах України збільшилася кількість зброї: наскільки загрозлива ситуація та чи вилучають її

Впродовж минулого року на Дніпропетровщині посилено контроль за ефективним несенням служби на блокпостах та недопущенням незаконного переміщення зброї. Усього викрито 629 таких фактів, з незаконного обігу вилучено 495 одиниць вогнепальної зброї, 1,4 тис. гранат та майже 103 кілограми вибухових речовин. Ця цифра набагато більша, ніж у довоєнні роки.

Про це повідомив перший заступник голови Національної поліції України, начальник ГСУ Нацполіції України Максим Цуцкірідзе, передає редакція сайту 056.

За його словами, ситуація зі зброєю в Україні контрольована, загрози громадянам від великої кількості зброї та боєприпасів у країні немає.

"Ми розуміємо обсяг зброї, яку було роздано в перші дні війни, очікуємо ухвалення законопроєкту "Про право на цивільну вогнепальну зброю", - розповів він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він наголосив, що всю зброю, яку видавали органи МВС, враховано, але, були й інші правоохоронні органи, у яких зброя залишалася на складах і її видавали на руки з автомобілів".

"Щодня виявляємо і вилучаємо зброю - і на блокпостах, і трофейну. Просимо громадян: якщо ви справді хочете цією зброєю захищати свій дім і країну - зафіксуйте, що у вас є та чи інша зброя", - закликав начальник ГСУ Нацполіції.

Він повідомив, що у 2023 році поліцейські в Україні вилучили 5 тис. одиниць вогнепальної зброї та 3 тис. одиниць вибухівки. Водночас зазначає, що багато зброї - це закономірно для країни у війні. Але її перевіряють навіть у військових з фронту.

"Як керівник органу досудового розслідування проблеми для безпекової ситуації в країні у зв'язку зі зброєю на руках я не бачу - ситуація контрольована. Для громадян наразі загрози немає", - заявив Цуцкірідзе.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...