• Головна
  • Продавали автомати, гранати та набої: у Дніпрі викрили учасників організованої групи
15:00, 30 січня

Продавали автомати, гранати та набої: у Дніпрі викрили учасників організованої групи

Продавали автомати, гранати та набої: у Дніпрі викрили учасників організованої групи

У Дніпрі викрили учасників організованої групи — торгівців зброєю. До продажу спільники пропонували автомати, гранати та набої. Суми за «товар» коливалися від 5 000 до 120 000 гривень.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Національну поліцію України.

В ході проведення заходів з виявлення осіб, які проводять незаконні операції зі зброєю, оперативники управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області Нацполіції отримали оперативну інформацію. Відповідної до неї, група місцевих мешканців займається незаконною переробкою та продажем зброї та боєприпасів. Потенційних покупців шукають через месенджери.

Під час подальших слідчих дій оперативні співробітники та працівники слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області встановили всіх учасників злочинної групи, а також перелік запропонованих ними «товарів» та їх вартість, яка коливалися від 5 000 до 120 000 гривень.

Викрили одного з учасників групи під час продажу гвинтівки та отримання за неї 75 000 гривень. Загалом були задокументовані факти продажу фігурантами зброї та боєприпасів на загальну суму 400 000 гривень.

Наразі організатору та двом його спільникам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 263 (збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу, вчиненого у складі організованої групи) Кримінального кодексу України. Їм обрані запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Санкція статті передбачає покарання — до семи років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво здійснює Дніпропетровська обласна прокуратура.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...