• Головна
  • Ворог обстріляв підстанцію на Дніпропетровщині: як це вплинуло на роботу енергосистеми
10:30, 30 січня

Ворог обстріляв підстанцію на Дніпропетровщині: як це вплинуло на роботу енергосистеми

Ворог обстріляв підстанцію на Дніпропетровщині: як це вплинуло на роботу енергосистеми

У ніч на 30 січня росія здійснила масовану атаку БПЛА – 35-ма «шахедами». Під атакою опинилася низка цивільних об’єктів, зокрема, й критичної інфраструктури. Постраждала підстанція на Дніпропетровщині.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Міненерго та Укренерго.

Внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено обладнання (сталося загоряння) на підстанції НЕК «Укренерго» на Дніпропетровщині. Знеструмлено місцеве підприємство (порушено технологічний процес). Також у результаті обстрілу ушкоджено мережі у Семенівській громаді на Чернігівщині, без напруги залишились понад 800 споживачів у шести населених пунктах.

Через бойові дії у м. Костянтинівка знеструмлено обладнання оператора системи розподілу, відключилась підстанція і побутові споживачі.

"Сили оборони України знищили 15 ворожих БпЛА в різних областях. Завдяки узгодженим діям енергетиків та військових масована атака не спричинила критичних наслідків для збалансованої роботи енергосистеми.

На жаль, є пошкодження обладнання на одній з підстанцій «Укренерго» в центральному регіоні. Наразі триває заживлення промислових споживачів за резервними схемами. Аварійно-відновлювальні роботи почались одразу після відбою тривоги. Пошкоджене обладнання планується якнайшвидше замінити новим із аварійного запасу, створеного «Укренерго»", - йдеться в повідомленні.

Дефіциту в енергосистемі України не фіксується. Власна генерація та комерційний імпорт покривають потреби споживачів. Після короткострокового аварійного ремонту в резерв виведено корпус ТЕС, всього в резерві п’ять блоків теплоелектростанцій, які буде задіяно у разі потреби. 

"Нагадуємо, що важливим є зменшення навантаження на енергосистему у пікові години споживання (з 10:00 до 12:00 та з 17:00 до 19:00). Міненерго закликає споживати електроенергію відповідально.

Ситуація контрольована. Графіки відключень не застосовуються", - зазначили енергетики.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...