• Головна
  • Нічна атака по Україні: ППО знищила 15 "шахедів", сталися пожежі
09:30, 30 січня

Нічна атака по Україні: ППО знищила 15 "шахедів", сталися пожежі

Нічна атака по Україні: ППО знищила 15 "шахедів", сталися пожежі

У ніч на 30 січня 2024 року ворог атакував 35 ударними БпЛА типу «Shahed-136/131». Запустив їх з трьох напрямків: Приморсько-Ахтарськ, Курськ – рф., Чауда – Крим. Також обстріляв двома зенітними керованими ракетами С-300 по Донеччині.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Повітряні Сили ЗСУ.

Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з ППО Сил оборони України знищено 15 ворожих БпЛА у межах Миколаївської, Сумської, Черкаської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Харківської, Херсонської та Київської областей.

На Миколаївщині в результаті падіння уламків збитого БпЛА в одному з районів на дорозі загорівся вантажний автомобіль, що перевозив насіння соняшника.Вогнеборці оперативно ліквідували пожежу на площі 70 кв. м. Водій транспортного засобу із травмами госпіталізований до лікарні.

Нічна атака по Україні: ППО знищила 15 "шахедів", сталися пожежі, фото-1

На Дніпропетровщині один БпЛА поцілив по цивільній інфраструктурі.

На Київщині внаслідок падіння уламків на території одного з підприємств виникла пожежа. Були пошкоджені адміністративна будівля та ангар. Окрім будівель, пошкоджено три автомобілі. За попередніми даними, жертв та постраждалих серед населення немає.

На Черкащині "шахед", запущений російськими військами, влучив у покинуту будівлю. Ще один безпілотник "шахед" був знищений українськими захисниками.

Також російські війська ударними дронами типу Shahed атакували територію та будівлю підприємства у Херсонському районі

На Донеччині окупанти обстріляли населений пункт з зенітно-ракетного комплексу С-300. Від ворожої атаки загинув 38-річний чоловік, який їхав на велосипеді з роботи додому. Також дістала поранень жінка 50 років. Її з забоями доставлено до лікарні для надання медичної допомоги.

"Частину ударних БпЛА ворог спрямував по прифронтових територіях, намагаючись уразити інфраструктуру паливно-енергетичного сектору, цивільні та військові об’єкти біля лінії фронту та державного кордону з рф. До відбиття повітряного нападу залучено авіацію, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Сил оборони України", - написали в Повітряних Силах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...