• Головна
  • Можливе скорочення допомоги: у Польщі планують посилити умови перебування українців
12:00, 24 січня

Можливе скорочення допомоги: у Польщі планують посилити умови перебування українців

Можливе скорочення допомоги: у Польщі планують посилити умови перебування українців

Через майже два роки війни у Польщі залишаються до 1 млн українців, які втекли від війни. Багато з них стикаються зі значними труднощами у цій країні. Зокрема, припинення дії PESEL UKR та пов'язаних соціальних пільг, проблеми із доступом до медичних послуг, а також проблеми з роботою. До цього всього додасться - посилення умов перебування можуть посилити.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Rzeczpospolita.

Тимчасовий захист для втікачів від війни в Україні діє у Польщі до 4 березня 2024 року. Уряд планує продовжити дію відповідного спецзакону на пів року. За цей час міністри мають намір розробити нові правила допомоги українцям.

"Ми даємо собі пів року, щоб напрацювати зміни до закону", – зазначив каже заступник міністра внутрішніх справ Польщі Вєслав Щепанський.

Серед можливих змін – скасування статусу тимчасового захисту після виїзду з Польщі навіть на короткий час, тоді як зараз діє обмеження у 30 днів. В уряді вважають, що поїздки українців додому на свята або у відпустку свідчать про те, що їм не потрібен тимчасовий захист. Подібний підхід вже застосовують до українських біженців у Норвегії.

Також пропонується змінити умови отримання соцвиплат. Виплати на дітей можуть зменшити, але деталей поки немає. В уряді готуються проводити консультації з міністерствами, органами місцевого самоврядування та організаціями, які надають українським біженцям допомогу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...