• Головна
  • В Україні внесено зміни у деякі закони: що потрібно знати
17:46, 20 січня

В Україні внесено зміни у деякі закони: що потрібно знати

В Україні внесено зміни у деякі закони: що потрібно знати

У другому читанні у Верховній Раді України ухвалили законопроєкт №10062 "Про внесення змін до деяких законів України". Стало відомо, за які зміни проголосували депутати.

Про це написали у Міністерстві оборони України, передає редакція сайту 056.

Зміни відбулися по чотирьом напрямкам.

Хмарні послуги

Україна зможе розміщувати свої IT-системи у хмарах країн-членів НАТО. Це посилить, відкриє доступ до розвідданих партнерів та зменшить кількість об'єктів критичної інфраструктури,

Оберіг

Законопроєкт удосконалить взаємодію між реєстрами та розширить перелік відомостей про військовозобов'язаних. Це дозволить наповнити Оберіг за спрощеною процедурою: без зайвої бюрократії. А громадянам не потрібно буде збирати купу документів для ТЦК: наприклад, інформація про навчання на денній формі чи дані про інвалідність вже будуть в реєстрі.

Електронний кабінет військовозобов'язаного

Громадяни зможуть вносити зміни щодо своїх персональних даних. Наприклад, доповнити інформацію про освіту чи знання іноземних мов.

УБД

Військові зможуть подавати електронну заяву про отримання статусу учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни чи члена сім'ї загиблого Захисника. Але у разі неможливості військової частини надати відомості – комісія залишатиметься. 

Зазначимо, що Верховна Рада розгляне оновлений законопроєкт про мобілізацію на засіданні 6 лютого. Перед цими вихідними, 20-21 січня, Комітет з нацбезпеки, оборони та розвідки розгляне пропозиції та зауваження до законопроєкту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...