• Головна
  • Чай без цукру може зашкодити: коли і чому
10:00, 10 січня

Чай без цукру може зашкодити: коли і чому

Чай без цукру може зашкодити: коли і чому

Багато людей вважають, що додавати цукор у чай – безглуздо. Мовляв, цей напій і так добре тонізує та ще й має низьку калорійність, тому чудово підходить для підтримання здоров'я. Але деякі дієтологи стверджують, що чай із цукром має кілька важливих, хоча й неочевидних переваг.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на ТСН.

Солодкий чай може підбадьорити. Адже відбувається підвищення рівня глюкози в крові. Саме з цієї причини лікарі рекомендують обов'язково пити чай з цукром, якщо ви відчуваєте слабкість або запаморочення. Він може допомогти привести самопочуття в норму. А ось чай без цукру в такому разі взагалі не допоможе.

Також завдяки цукру покращується смак і аромат неміцно завареного чаю. У більшості сортів, які виділяють велику кількість дубильних речовин, цукор допомагає прибрати гіркуватість.

Чай з цукром і молоком рекомендовано пити після будь-яких отруєнь. Він очищує шлунково-кишковий тракт та сприяє нормалізації травлення. Також свіжий чорний чай з цукром допомагає швидко вийти зі стресу, налагодити роботу серцево-судинної системи.

Окрім цього, додавання до чаю цукру допомагає катехінам (антиоксидантам, які захищають організм від розвитку серцево-судинних захворювань, пригнічують вірус грипу, гальмують процес старіння) краще засвоюватися в організмі.

Для тих, кому не можна вживати цукор є п'ять найкращих альтернатив його заміни:

  • Мед допомагає зменшити окислювальний стрес, заспокоїти хворе горло, підтримати низький рівень цукру в крові та імунітет.
  • Кокосовий цукор має майже вдвічі менший глікемічний індекс, ніж звичайний цукор. А ще в ньому містяться залізо, вітамін С, вітаміни групи В та антиоксиданти.
  • Кленовий сироп стабілізує рівень цукру в крові, допомагає травленню та бореться із запаленнями всередині організму.
  • Фрукти та ягоди – хоча вони не такі солодкі, як цукор, але корисніші. Можні урізноманітнити смак чаю за допомогою яблука, груші, журавлини, апельсина, смородини.
  • Стевія – це популярний підсолоджувач рослинного походження, який у 200 разів солодший за білий цукор, але не містить калорій.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...