• Головна
  • Запізнилась на засідання: Безуглу відкликали з посади заступниці голови комітету Верховної Ради з нацбезпеки
15:00, 5 січня

Запізнилась на засідання: Безуглу відкликали з посади заступниці голови комітету Верховної Ради з нацбезпеки

Запізнилась на засідання: Безуглу відкликали з посади заступниці голови комітету Верховної Ради з нацбезпеки

«Слугу народу» Мар’яну Безуглу відкликали з посади заступниці голови комітету Верховної Ради з нацбезпеки, оборони та розвідки. Коментуючи ситуацію, вона написала, що в цей час була відсутня, бо запізнювалась на роботу.

Про це повідомляє сайт 056.

Безугла відкрито критикувала головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Мовляв, він «не зміг надати план задуму на 2024 рік», тому військове керівництво України «має піти». Політики, експерти, військові переважно критикували її - за винесення на широкий загал питань, що мали б обговорювати лише люди із доступом до такої інформації. А у Верховній Раді нардепи ініціювали відкликання Безуглої з керівних посад в комітеті з питань нацбезпеки, оборони та розвідки.

«Сьогодні комітет з питань безпеки, оборони та розвідки прийняв рішення про відкликання Мар’яни Безуглої з посади заступниці голови комітету. Я, особисто, голосував «за». Вважаю, що у Верховній Раді на відповідних посадах мають знаходитися люди, які підсилюють наші позиції — в політичному та інформаційному просторах», – написав народний депутат з «Батьківщини» Вадим Івченко.

Рішення комітету ще не означає, що Безуглу звільнено з посади. За відкликання має проголосувати Верховна Рада на одному з наступних засідань. Мінімум 226 голосів "за" відкликання.

При цьому Комітет рекомендував відкликати Безуглу з посади заступниці голови, але вона залишається його членом.

Своє власне відкликання прокоментувала невдоволена Безугла. Вона надіється, що залишиться на посаді, зазначивши, що Рішення згідно Закону може бути прийняте тільки в залі і що це лише рекомендація від Комітету. Також вона образилась на голову Комітету.

"Зроблено все було максимально підступно: голова Комітету поставив на голосування, коли я його попередила, що запізнюсь на засідання, за моєї відсутності; а колеги проголосували.

Я не здамся НІКОЛИ і жодний шантаж не заставить мене відступити від принципів, роботи, боротьби і правди.

Прикро за колег в Комітеті, як казала, якби кожен активно долучився до роботи з сектором нацбезпеки та оборони і не приймав конʼюнктурні рішення щодо того, щоб вигідно сказати, а що ні; то були б зовсім інші реалії. У нас війна!

Так що робота і боротьба триває", - написала вона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...