• Головна
  • "Редіс" вимагає повернення з полону спецпризначенців полку "Азов": коли може бути обмін
12:00, 4 січня

"Редіс" вимагає повернення з полону спецпризначенців полку "Азов": коли може бути обмін

"Редіс" вимагає повернення з полону спецпризначенців полку "Азов": коли може бути обмін

Вчора, 3 січня Україні вдалося повернути з російського полону понад 200 воїнів і цивільних. Вони перебували там від 6 місяців до понад 1,5 року. Усі в поганому фізичному стані, виснажені та дуже схудлі. Щодо морального стану, то всі вони стійкі та хоробрі. Серед військовополонених: 130 представників ЗСУ (з них ТрО – 14, ВМС – 14); 55 бійців Нацгвардії; 38 військовослужбовців Держприкордонслужби; 1 поліцейський. А також "0" воїнів спеціального призначення "Азов" НГУ.

Про це повідомив командир 12-ї бригади НГУ "Азов" підполковник Денис Прокопенко ("Редіс"), передає редакція сайту 056.

Він заявив, що разом з побратимами безумовно, щиро радіють за кожного українського військовослужбовця, якого вдалося обміняти. Вітають кожну сімʼю, яка побачить живим та зможе обійняти свого сина, батька та чоловіка. Проте "Редіс" нагадав, що сотні "азовців", які захищали Маріуполь, досі в руках ворога і під час вчорашнього обміну з російського полону не повернувся жоден його боєць.

"Понад 900 українських родин: матерів, дружин та дітей воїнів, котрі 86 діб рятуючи країну та стягуючи на себе ворожі сили, билися в оточеному окупантами Маріуполі в нелюдських умовах з мінімальною кількістю боєприпасів, їжі та медикаментів, сьогодні не зможуть цього зробити.

Понад 900 бійців, на чиїх плечах лежала оборона півмільйонного міста, з яких більше половини отримали поранення, і до яких у полоні найжорсткіше ставлення, — забуті та досі в руках ворога.

Бійці 12-ї бригади спеціального призначення «Азов» НГУ, на межі людських можливостей зробивши неможливе, виконали наказ.

Чи робить кожен із нас, на своєму місці все, аби полонені азовці, які героїчно чинили спротив, повернулись до України якнайшвидше?", - написав підполковник.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини заспокоює, заявою про подальше повернення українців з російського полону найближчими тижнями

"Сподіваюся, що цей процес, який стартував в цьому році, покаже системність. Я сподіваюся, що протягом найближчих тижнів ми знову зможемо порадувати героїв поверненням додому", - сказав Дмитро Лубінець в ефірі телемарафону.

За останні два тижні, згідно зі словами Омбудсмена, відбулося три позитивних моменти. Перше - це взаємне відвідування військовополонених. А також взаємний обмін теплими речами. І, нарешті, довгоочікуване повернення українських героїв з полону.

Станом на зараз в Україну повернулося вже 2828 героїв та героїнь. Проте Лубінець закликав українців пам’ятати, що ми воюємо з країною-терористом.

"Підступно проти нас воюють росіяни, також вони підступно ведуть свої перемовини. Ніхто не знає, коли вони знову зможуть обірвати цей процес повернення",- зазначив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...