• Головна
  • Мобілізація в Україні: кому не виписуватимуть повістки на вулицях
14:30, 27 грудня 2023 р.

Мобілізація в Україні: кому не виписуватимуть повістки на вулицях

Мобілізація в Україні: кому не виписуватимуть повістки на вулицях

Останнім часом в Україні співробітники ТЦК підходять до чоловіків на вулицях та в громадських містах. При цьому вони не мають виписувати повістки громадянам, які мають при собі облікові документи.

Про це повідомив представник Сухопутних військ Володимир Фітьо в ефірі телемарафону.

За його словами, с півробітники територіальних центрів комплектування повістки можуть виписувати на блокпостах, а також в інших громадських місцях.

"Якщо у вас є при собі документи і військово-обліковий документ, то до вас питань не буде. Це більше стосується тих, хто уникає постановки на військовий облік", - заявив Фітьо.

Він зазначив, що перша повістка не означає відправлення на фронт, - йдеться про уточнення облікових даних. Потім чоловік проходитиме медичний огляд.

"Якщо немає підстав для відстрочки, ваша професія зараз затребувана, то виписується друга повістка, за якою вас відправляють до навчального центру",- каже Фітьо.

Навчання триває щонайменше місяць, потім відведено два тижні на злагодження підрозділу, розповів представник ЗСУ.

"Якщо професія складніша, то навчання може тривати два-три місяці, в тому числі й за кордоном. Після цього тільки ви вирушаєте до військової частини", - заявив він.

При цьому військовозобов'язані самі можуть обрати бригаду для мобілізації. Для цього потрібно зв'язатися з конкретним з'єднанням, отримати відношення, з'явитися до територіального центру комплектування та укласти контракт до оголошення демобілізації.

"Тоді ви служитимете на тій посаді, яку самі обрали", - зазначив Фітьо.

Зазначимо, що захист Вітчизни є конституційним обов'язком кожного громадянина та найважливішим завданням для всього нашого народу. Внесок у збереження територіальної цілісності держави та забезпечення мирного життя народу України є справою честі і обов’язком кожного громадянина.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...