• Головна
  • Вночі Україну атакували 43 "шахеди": скільки знищила ППО та які наслідки обстрілу
09:30, 27 грудня 2023 р.

Вночі Україну атакували 43 "шахеди": скільки знищила ППО та які наслідки обстрілу

Вночі Україну атакували 43 "шахеди": скільки знищила ППО та які наслідки обстрілу

У ніч на 27 грудня російські окупанти атакували ударними БпЛА типу «Shahed» із двох напрямків: Балаклава – окупований Крим, Приморсько-Ахтарськ – Краснодарський край (рф). Усього зафіксовано пуски 46 «Shahed-136/131».

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Повітряні Сили ЗСУ.

До відбиття повітряного нападу залучено тактичну авіацію, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України. Знищено 32 ворожі ударні БпЛА противника.

Більшість безпілотників, які не вдалось збити, атакували прифронтові території, зокрема Херсонщину. Ще кілька БпЛА упали без наслідків. Протиповітряна оборона працювала у Миколаївській, Одеській, Херсонській, Дніпропетровській, Вінницькій, Запорізькій, Хмельницькій та Кіровоградській областях. 

Вночі ворог атакував регіони ударними БпЛА типу "Shahed-131/136" дві хвилі атак з інтервалом в 15 хвилин склали 7 годин напруженої бойової роботи. Зокрема, відомо, що Силами протиповітряної оборони знищено дронів-камікадзе: 13 на Дніпропетровщині, 12 на Одещині, 3 на Миколаївщині, 2 на Вінниччині, 1 на Хмельниччині,

Зосереджено ворог вдарив по Херсону, там пошкоджено торговельний центр і багатоквартирні будинки. Також влучання відбулось в складські приміщення науково-дослідної установи аграрного профілю. Інформація по постраждалих уточнюється.

На Одещині ворог зосередився на атаці обласного центру. Сили протиповітряної оборони відпрацювали всі ворожі цілі. Уламки збитих БпЛА впали на одну з незаселених новобудов. Також збитий в повітрі дрон впав на дачні будинки в передмісті Одеси. Спалахнула пожежа, яку вже ліквідовано. Одна людина загинула, троє отримали поранення, серед яких 17-річний підліток.

"Уламки збитого "шахеда" в полі Вінниччини. Саме тому падіння уламків на житлові квартали спричиняє пожежі і руйнування! Будьте пильні і обережні! Не нехтуйте сигналами повітряної тривоги, переходьте в укриття або користуйтесь правилом "двох стін", - звернулись в Силах оборони півдня України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...