• Головна
  • Річ не лише в холоді: чому у багатьох поганий настрій взимку та як з ним боротись
19:00, 25 грудня 2023 р.

Річ не лише в холоді: чому у багатьох поганий настрій взимку та як з ним боротись

Річ не лише в холоді: чому у багатьох поганий настрій взимку та як з ним боротись

Деякі люди важко переносять зику. У них проявляються симптоми, схожі на депресію, включно зі змінами настрою, втомою і схильністю до переїдання, особливо вуглеводів. Але річ зовсім не в похмурості днів. І не треба квапитися до психотерапевтів. Адже, як вияснили вчені, джерелом поганого настрою може бути сезонний афективний розлад (САР).

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Salon.

Точні причини САР до кінця не з'ясовані, але вважається, що вони пов'язані з внутрішнім годинником організму, рівнем вітаміну D і виробленням мелатоніну — гормону, що регулює сон. На ці фактори може впливати зимове скорочення денного світла, що призводить до депресії у деяких людей.

Також на симптоми САР впливає загальне благополуччя. Це культурні та соціальні чинники, такі як сильна соціальна підтримка та системи охорони здоров'я.

Для боротьби з розладом експерти рекомендують різні стратегії. До них належать перебування на сонячному світлі, здорове харчування, активний спосіб життя і, за необхідності, використання світлотерапії за допомогою приладів, що імітують природне освітлення. Регулярні фізичні вправи і підтримання соціальних зв'язків також важливі для підвищення настрою і стійкості до зимової нудьги.

Хоча САР є визнаним захворюванням, для точної діагностики та лікування важливо звертатися до медичних фахівців. Самодіагностика або використання цього терміна побіжно може підірвати складність стану і важливість належного лікування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...