• Головна
  • Землю накрила потужна магнітна буря: скільки триватимуть спалахи
11:00, 21 грудня 2023 р.

Землю накрила потужна магнітна буря: скільки триватимуть спалахи

Землю накрила потужна магнітна буря: скільки триватимуть спалахи

Сьогодні Землю сьогодні накрила потужна магнітна буря. У метеозалежних можливі мігрені, порушення сну, загострення хронічних хвороб, біль у суглобах та стрибки тиску. Також сильні спалахи очікується і завтра.

Про це повідомляє сайт 056.

Сьогодні, 21 грудня, сильна магнітна буря з К-індексом 5 (червоний рівень), яка вже завтра, 22 грудня, посилиться до індексу 6, який відповідає сильній магнітній бурі, здатній впливати на самопочуття людей. Але вже в суботу, 23 грудня, магнітосфера прийде до норми – до індексу 3 (зелений рівень).

Коли енергія, накопичена в магнітних полях Сонця, раптово вивільняється, можуть ставатися величезні вибухи. Вони називаються сонячними спалахами. Вибухи утворюють раптові й інтенсивні світлові спалахи, посилаючи в космос часточки високої енергії та викиди ультрафіолетових променів. Часточки можуть досягти Землі за кілька годин або днів, створюючи в її атмосфері магнітну бурю, яка може тривати кілька днів.

Не всі переконані, що сонячні спалахи цілком нешкідливі. Галузь науки, присвячена дослідженню зв'язку між здоров'ям людини та сонячною активністю, називається "геліобіологією". Деякі дослідники стверджують, що зв'язок може бути негативним. В одному дослідженні йдеться, що зміни в сонячному та геомагнітному середовищі можуть призвести до різних проблем зі здоров'ям, зокрема:

  • зміна кровотоку;
  • аритмія серця;
  • серцево-судинні захворювання;
  • епілептичні напади;
  • підвищений кров'яний тиск;
  • збільшення смертності від інфаркту міокарда.

Також за даними НАСА достатньо інтенсивні спалахи, то можуть порушити атмосферу в шарі, яким поширюються сигнали GPS і зв'язку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...