• Головна
  • Як уникнути темної смуги та загадати бажання: найцікавіше про день зимового сонцестояння 2023 року
09:30, 22 грудня 2023 р.

Як уникнути темної смуги та загадати бажання: найцікавіше про день зимового сонцестояння 2023 року

Як уникнути темної смуги та загадати бажання: найцікавіше про день зимового сонцестояння 2023 року

Зимове сонцестояння — унікальне астрономічне явище, яке відбувається в найкоротший день року. Вважається, що будь-які дії, зроблені в цю дату, мають кармічний характер, тому не пропустіть її. Зазвичай вона припадає на 21 грудня. Однак у 2023-му, високосному, відбудеться 22 грудня і розпочнеться о 05:27 за Київським часом.

Про це повідомляє сайт 056.

Як відбувається день зимового сонцестояння

День зимового сонцестояння - це момент у часі, коли Сонце досягає своєї найнижчої точки на небесній сфері в результаті земного обертання навколо Сонця. Цей момент визначає початок зими в північній півкулі та літа в південній півкулі.

У день зимового сонцестояння Сонце здається перетинати небесний екватор, переходячи в південну частину неба. У цей час денна і нічна частка світла приблизно рівна: день і ніч мають майже однакову тривалість. Після зимового сонцестояння дні починають збільшуватися, і цей момент позначає перехід від коротших зимових днів до довших весняних і літніх днів. Це астрономічне явище є результатом нахилу земної вісі відносно її орбіти навколо Сонця.

Значення, традиції  та заборони цього дня

Стародавні слов'яни вважали день, коли Сонце починає приносити більше тепла, остаточною перемогою світла над темрявою, а літа над зимою. В ті часи Сонце вважалося символом відродження, нового життя. І саме цей день для них вважався початку нового року. Щоб допомогти Сонцю перемогти темряву вони розкладали і запалювали багаття, прикрашали будинки ялинковими гілочками та випікали обрядовий коровай у формі небесного світила.

Сьогодні ж астрологи закликають не нехтувати традиціями і відзначити час, коли день стає максимально коротким, а ніч найдовшою. Проводити його потрібно правильно, щоб наступні 12 місяців прожити в гармонії та щасті. 

Важливі поради на цей день:

  • Зустрічати сонцестояння треба у чистоті та затишку, тому подбайте прибиранням у квартирі напередодні, а вже у саме свято прикрасьте свій дім, якщо ви ще не встигли цього зробити.
  • Варто зробити перерву у метушні, щоб відчути особливу магію цього дня. Тоді вдасться не тільки підняти собі настрій, налаштуватися на продуктивність дій.
  • Саме в цей період з 21 на 22 грудня відбуваються значні зміни на небосхилі — настає сезон Козерога. Він відрізнявся ґрунтовністю та завзятістю у досягненні задуманого. Тому будь-які задуми, зроблені в даний період, з великою ймовірністю будуть успішно завершені.
  • Бажано спланувати важливі завдання – початок здорового способу життя, дієту, нові корисні звички, хобі. Все це з часом принесе помітні результати. Тим більше, що Сонце цього дня утворює позитивну конфігурацію із Сатурном – планетою дисципліни та карми.
  • Конфліктів та суперечок варто уникати. Вважається, що негативна енергія може надовго залишити слід.
  • Не можна сумувати, лити сльози, згадувати про погані події з минулого. Якщо відмовитися від цього — то прибавиться щастя та успіху у справах на весь рік.
  • Поганою прикметою буде влаштовування гучних вечірок.
  • Корисно зайнятися благодійністю. Добро зроблене цього дня обов'язково повернеться.

Як загадати бажання

Деякі обряди наших предків можна провести і сьогодні. Найбільш дієві ті, що пов'язані з вогнем – головним символом Сонця. Для того, щоб у день зимового сонцестояння загадати бажання, потрібно:

  • Взяти аркуш паперу та написати на ньому потаємну мрію.
  • Спалити лист вщент.
  • Попіл, що утворився, акуратно зібрати і розвіяти за вітром.

Народні прикмети в день зимового сонцестояння

Якщо на деревах іній, то наступного року буде великий урожай.

День похмурий, весна прийде рано, а ясне небо свідчить про довгу і сувору зиму.

Сильний снігопад — до тривалої і сніжної зими.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Рід наш прекрасний духовністю. Наші пращури відбирали найцінніші надбання, збагачуючи їх, і бережливо передавали з покоління до покоління. Українці вміли відчувати природу, черпати здоров’я, силу й красу з її лона; всі творчі сили людини були спрямовані на зміцнення сім’ї, свого роду.
Оголошення
live comments feed...