• Головна
  • Якщо не вагітні то мають бути на передовій, а не в Європі: Безугла зробила заяву про мобілізацію жінок в Україні
12:45, 17 грудня 2023 р.

Якщо не вагітні то мають бути на передовій, а не в Європі: Безугла зробила заяву про мобілізацію жінок в Україні

Якщо не вагітні то мають бути на передовій, а не в Європі: Безугла зробила заяву про мобілізацію жінок в Україні

Народна депутатка від «Слуги народу» Мар’яна Безугла зробила чергову заяву про мобілізацію в Україні. Цього разу Рада готує законопроект, згідно з яким зміниться мобілізація та її правила, перелік осіб, які мають право на відстрочку, механіка військового обліку, рекрутингу та звільнення зі служби.

Редакція сайту 056 розкаже як проходитиме мобілізація в Україні.

За словами Безуглої, на відстрочку і звільнення мають право:

  • Всі особи з інвалідністю.
  • Ті, хто мають троє і більше дітей.
  • Якщо двоє військовослужбовців мають дитину, то один з них має відстрочку і право на звільнення (чоловік або жінка). Тобто, якщо жінка вирішує піти на військову службу, то чоловік таким чином може отримати відстрочку.
  • Якщо у сім’ї особа неповнолітня з інвалідністю.
  • Якщо повнолітня недієздатна дитина з інвалідністю / дружина або чоловік / батьки дружини або чоловіка 1-2 групи (при цьому особа з інвалідністю сама обирає кому відстрочка)
  • Опікуни особи з інвалідністю 1-3 груп, яка визнана в судовому порядку недієздатною.
  • Вагітні жінки та жінки в декреті.
  • Тільки чинні нардепи (всіх колишніх прибрали), обрання депутатом – підстава для звільнення.
  • Жінки та чоловіки, чиї близькі родичі (чоловік, дружина, син, донька, батько, мати або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра) загинули або пропали безвісти під час АТО або відсічі збройної агресії проти України.

Відстрочка, але не підстава для звільнення:

  • Здобувачі послідовної вищої освіти, яким < = 30 років. 
  • Всі науковці з вченими званням.
  • Всі викладачі, які працюють на повну ставку.

Не підлягають мобілізації протягом 6 місяців після звільнення ті, хто був у полоні, і ті, хто був мобілізований і звільнений. Підлягають мобілізації за бажанням особи з інвалідністю та ті, хто був у полоні.

Також народна депутатка Мар'яна Безугла вважає, що мобілізація в Україні 2023 року має торкнутися і жінок.

На даний момент мобілізація жінок в нашій країні можлива тільки на добровільній основі і за контрактом. Обов'язкового призову для милих дам немає, але деякі народні депутати з цим не згодні.

Зокрема Мар'яна Безугла у своєму Facebook написала, що у чоловіків і жінок повинні бути рівні права. Вона стверджує, що цінність життя представників обох статей однакова, а єдина можливість унікальної відстрочки для жінки - вагітність.

З поста Безуглої ставиться ясно, хто підлягає мобілізації серед жінок - всі ті, хто не знаходиться в "цікавому положенні". Тільки вагітність повинна бути причиною звільнення зі служби або звільнення від неї. При цьому, декрет може взяти і жінка, і чоловік - на вибір.

Також нардепка зазначила, що жінки, які виїхали після початку повномасштабного вторгнення росії, мають також воювати на фронті, а не бути в Європі.  

"Хтось не може виїхати з країни і підлягає мобілізації, а хтось шукає вже любовний інтерес в Європі. Рівність прав!... І якщо прийдуть жінки на небойові посади, що тоді буде з тиловими, які так гарно влаштувалися вже два роки. Невже відправлять в бойові підрозділи? А як же кум, не допоможе?... Я скажу більше, при запровадженні військового обліку жінок та мобілізації на небойові посади, ми отримуємо шанс відкриття кордонів для обох статей", - йдеться у її дописі.

У коментарях під постом під запитанням читачки, чи буде прописано у законі, що жінки будуть лише у тилових частинах, Мар’яна Безугла відповіла:

"Наші квіточки не народжені для труднощів, хай то все мужики тягнуть, нашим квіточкам Європи краще", - прокоментувала депутатка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...