• Головна
  • Вночі війська рф атакували 12 областей України: чому тривоги через "Шахеди" стали ще довшими
14:00, 16 грудня 2023 р.

Вночі війська рф атакували 12 областей України: чому тривоги через "Шахеди" стали ще довшими

Вночі війська рф атакували 12 областей України: чому тривоги через "Шахеди" стали ще довшими

Цієї ночі російська армія запустила безпілотники по Україні, що летіли з трьох напрямків. Цього разу було атаковано 12 областей. Кількість ворожих БПЛА збільшується і час тривоги також.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

В ефірі телемарафону речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що це була типова атака, щоправда, кількість БПЛА збільшується.

"Але бачите, що противник продовжує фактично щоночі завдавати ударів цим типом БпЛА", - наголосив представник ПС.

За його словами, окупанти випускають "Shahed" фактично з фури, з машини - це контейнер, що може встати, де завгодно і здійснити пуски.

"Навіть як запускають їх з Криму, то у будь-якому разі вони летять на північ і вже точка точка входу може бути Херсонська область, Одеська і так далі", - каже Ігнат.

Як повідомлялося, вночі рф вдарила по Україні дронами "Shahed-136/131". Загарбники випустили 31 БпЛА з трьох напрямків - Приморсько-Ахтарськ, Сеща та Курська. Сили ППО знищили 30 ударних дронів у різних регіонах країни. Чому тривоги через російські "Шахеди" стали ще довшими

Чому тривоги через російські "Шахеди" стали ще довшими

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат пояснив, чому останнім часом тривоги через російські атаки дронами-камікадзе стали ще довшими.

Війська рф запускають "Шахеди" переважно з вечора. Через великий запас ходу, БпЛА можуть намотувати круги, а не одразу заходити на ціль.

"Запускають "Шахеди", як правило, хвилями, вони розлітаються, маневрують. Запас ходу в них великий. Це двигуни внутрішнього згоряння. Той маршрут, який проклали їм оператори на місці пуску, той й залишається в "пам'яті". Вони таким чином намотують круги, можуть кружляти довкола області, не тільки по прямій, а потім вже заходити на ціль", - розповів Ігнат.

Пуски починаються, як правило, з вечора та тривають до пізньої ночі, доки наші захисники не знищать останній "Шахед".

"Я б не сказав, що так вже й відрізняється (термін тривог - ред.). "Шахеди" завжди літали довгенько. Раніше їх пускали з Херсонської області, перші пуски, коли Сили оборони ще не вигнали ворога на лівий берег Дніпра. Після цього вони перейшли в Крим. Тривалість польоту стає більшою, швидкість "Шахеда" середня 150 км/год й тому так відбувається", - пояснив Ігнат.

Раніше, як припустив речник Повітряних сил, ворог запускав "Шахеди" по прямій. Сьогодні ж терористи ставлять перед собою дещо інші цілі:

  • знайти слабкі місця;
  • виявити місця, де знищили БпЛА, врахувати інформацію й запустити подальші групи безпілотників;
  • навантажити протиповітряну оборону.

Нагадаємо, вночі проти суботи, 16 грудня, армія Російської Федерації атакувала Україну безпілотниками "Shahed-136/131". Загарбники випустили 31 БпЛА з трьох напрямків - Приморсько-Ахтарськ, Сеща та Курська. Сили ППО знищили 30 ударних дронів у різних регіонах країни. Що відомо про російську атаку безпілотниками - читайте у матеріалі ТСН.ua.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...