• Головна
  • У регіонах України лунали вибухи: ситуація по регіонах країни
12:00, 16 грудня 2023 р.

У регіонах України лунали вибухи: ситуація по регіонах країни

У регіонах України лунали вибухи: ситуація по регіонах країни

Триває шістсот шістдесят перша доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Вночі проти суботи, 16 грудня, російські окупанти атакували Україну безпілотниками.

Редакція сайту 056 розкаже, як минула ніч у регіонах України.

У ранковому зведенні Генерального штабу стало відомо, що сили ППО знищили 30 ударних дронів.

"Вночі російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 31 БпЛА типу "Shahed-136/131". Силами та засобами протиповітряної оборони знищено 30 ударних дронів", - йдеться у зведенні.

Повітряні сили ЗСУ додали, що окупанти атакували "Shahed" з трьох напрямків - з території російської федерації: Приморсько-Ахтарськ, Сеща, Курськ. Дрони ворог спрямував у різні регіони України.

"В результаті бойової роботи знищено 30 "Шахедів" в межах Дніпропетровської, Київської, Вінницької, Чернігівської, Сумської, Полтавської, Черкаської, Херсонської, Запорізької, Миколаївської та Хмельницької областей", - йдеться у повідомленні ПС.

Тим часом Сили оборони півдня поінформували, що через зону їхньої відповідальності БпЛА летіли зі східного узбережжя Азовського моря. Було знищено 12 дронів: 9 - на Херсонщині, 2 - на Миколаївщині, 1 - на Вінниччині.

"Влучань не допущено. Але уламками збитих БпЛА пошкоджено адмінбудівлю і медичний заклад в Херсонському районі. 

Спричинену пожежу вогнеборці оперативно ліквідували. Інформації про постраждалих не надходило", - йдеться у повідомленні. 

Ми бачимо, що ніч в Україні була неспокійною. Ситуація в регіонах за даними обласних державних адміністрацій. 

Хмельниччина: вночі під час сигналу повітряної тривоги в області сили ППО знешкодили 1 БпЛА типу "Shahed". Інформація про травмованих та пошкодження майна не надходила. Дані щодо наслідків уточнюються.

Київщина: вночі ворог здійснив атаку ударними дронами. Повітряна тривога тривала майже п’ять годин. В області працювали сили ППО. 

За попередньою інформацією — влучань та пошкоджень не зафіксовано. Постраждалих немає.

Кіровоградська область: ніч минула спокійно. Вчора в Кропивницькому районі сили ППО знищили крилату ракету. Без постраждалих та руйнувань

Чернігівщина: за добу — 3 обстріли (8 вибухів). 

Ворог обстрілював Новгород-Сіверський район із мінометів, застосував некеровані ракети, що двічі запускались із гелікоптерів. Також за інформацією Повітряних сил, вночі над Чернігівщиною збили ударний БпЛА "Shahed". Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила. Дані уточнюються. 

Сумщина: вночі та зранку росіяни здійснили 5 мінометних обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 13 вибухів. 

Вчора протягом дня росіяни здійснили 11 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 41 вибух. 

Запорізька область: окупанти гатили по 19 містах та селах області, зафіксовано 107 ударів.

Дніпропетровщина: чотири рази протягом вчорашнього дня під прицілом агресора перебував Нікополь. Гатив по районному центру з важкої артилерії. Випустив півтора десятка снарядів. 

Постраждали бабуся з онукою. 83-річна жінка з мінно-вибуховою травмою й пораненням обличчя госпіталізована. 16-річна дівчинка лікуватиметься вдома.

У місті пошкоджені магазин, 14 приватних будинків, 10 господарських споруд. Понівечені три гаражі, 7 парників, авто, декілька ліній електропередач та газогін. 

Пізно ввечері на Дніпропетровщині працювала ППО. Оборонці знищили над Синельниківським районом 2 "Шахеди". Уламки впали на будівлю приватного підприємства. Там зайнявся дах. Рятувальники вогонь оперативно приборкали. Минулося без жертв. 

Харківщина: артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 20 населених пунктів регіону. Внаслідок ворожого обстрілу м. Куп'янськ (район Південного вокзалу) зруйновано літню кухню, вибито вікна в будинку. Без постраждалих.

У селі Богуславка Ізюмського району внаслідок ворожого удару (попередньо – БПЛА "Шахед") сталося загоряння приватного будинку. Без постраждалих.  

У селі Донецьке Ізюмського району в руках 15-річного підлітка здетонував невідомий вибуховий пристрій. Потерпілого госпіталізували, стан середній.

Луганщина: вчора окупанти рушили в бік донецьких Тернів, що неподалік від Невського, а також спробували атакувати Макіївку. Всі ці намагання завершилися для противника безрезультатно. 

За добу противник здійснив 119 обстрілів (517 снарядів).

Донеччина: по населеним пунктам області росіяни здійснили 12 обстрілів.

Під вогнем перебували такі населені пункти: Курахове, Авдіївка, с.Нетайлове, с.Тоненьке, с.Кліщіївка.

Пошкоджено 7 житлових будинків (з них 3-багатоквартирних), силовий кабель Курахівської ТЕС. 

Миколаївщина: цієї ночі силами та засобами протиповітряної оборони на Миколаївщині знищено два ворожі БпЛА "Shahed-131/136". 

Вчора ворог завдавав артилерійських обстрілів по береговій смузі та м. Очаків Очаківської громади. Постраждалих немає.

Також вчора ворожі артилерійські обстріли фіксувалися за межами сіл Дмитрівка, Іванівка та по узбережжю Куцурубської громади. Без постраждалих.

Херсонщина: за добу по області противник здійснив 83 обстріли (483 снаряди), з них по м. Херсон — 8 обстрілів (36 снарядів).

росіяни вдарили по Дніпровському району Херсона. Поцілили по житловому будинку. "Швидка" доправила до лікарні двох потерпілих. На момент обстрілу вони перебували у власних оселях. 

Стан потерпілих оцінюють як середньої тяжкості. Медики надають їм допомогу.

Також внаслідок ворожого артилерійського обстрілу Херсона постраждав 51-річний чоловік. Його ушпиталили.

Вночі внаслідок падіння БПЛА на територію медичної установи у Херсонському районі виникла пожежа у двох законсервованих корпусах, вибито вікна в діючому корпусі, пробито стіну. У закладі перебувало 79 пацієнтів та орієнтовно 25 осіб персоналу. Вогневе враження 2 БПЛА, ймовірно "Шахед". Травми середньої тяжкості отримав лікар під час чергування на робочому місці. 

Також вночі противник здійснив удар дроном-камікадзе у Херсонському районі, пошкоджено будівлю на території виправного закладу. Вогневе враження 1 БПЛА, ймовірно "Шахед". Без постраждалих.

За добу по області 4 людей дістали поранення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...