• Головна
  • Недобудова у Кам’янському та адмінбудівля в Синельниківському районі: що можна приватизувати у держави в грудні?
Новини компаній
09:00, 16 грудня 2023 р.

Недобудова у Кам’янському та адмінбудівля в Синельниківському районі: що можна приватизувати у держави в грудні?

Новини компаній

Для об’єктів державної власності в Дніпропетровській області шукають нових власників. Нерухоме майно виставили на онлайн-аукціони для приватизації у державній електронній системі «Прозорро.Продажі».

  • У місті Кам’янське Дніпропетровської області пропонують приватизувати об’єкт незавершеного будівництва (з реконструкцією чавунно-ливарного цеху). Кам’янське є центром міської територіальної громади, населення якої становить понад 230 тисяч осіб.
Недобудова у Кам’янському та адмінбудівля в Синельниківському районі: що можна приватизувати у держави в грудні?, фото-1

Об’єкт, який виставляє на е-торги Регіональне відділення Фонду державного майна України по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях, розташований на вулиці Українська, 85. Загальна площа – понад 202 квадратні метри. Стан готовності – майже 85%.

Двоповерхова забудова складається з 4 виробничих приміщень: два загальною площею 83,9 м2 на першому поверсі і два на другому (17,3 м2).

Фундамент будівлі з бетону, стіни – з цегли, наявні металеві сходи, які ведуть до даху. Об’єкт підключений до електромережі. Стартова ціна лота становить 93 600 грн. Заявки прийматимуть до 20 грудня, а онлайн-аукціон запланований на 21 грудня.

  • А в Синельниківському районі, в смт Васильківка, можна приватизувати частину адміністративної будівлі під офіси. Селище є центром доволі великої територіальної громади у Дніпропетровській області, яка об’єднує понад 50 населених пунктів.
Недобудова у Кам’янському та адмінбудівля в Синельниківському районі: що можна приватизувати у держави в грудні?, фото-2

Будівля є державною власністю і знаходиться на вулиці Партизанська, 150. Йдеться про 8 кімнат на другому поверсі площею від 9,4 м2 до 28,3 м2. Також до об’єкта приватизації входить допоміжна площа у 110,5 квадратних метрів. Стартуватиме вартість нерухомості з 39,5 тисяч гривень. Пропозиції можна подавати до 21 грудня. Е-торги в системі «Прозорро.Продажі» відбудуться 22 грудня.

У чому переваги приватизації?

Мала приватизація державного та комунального майна проходить виключно через державні е-аукціони «Прозорро.Продажі». Малій приватизації підлягають обʼєкти, вартість яких не перевищує 250 млн грн.

Кошти від приватизації комунальної власності наповнюють місцеві бюджети, а приватизація державного майна допомагає під час війни заробляти гроші до державної казни. До прикладу, з вересня 2022 року (моменту відновлення аукціонів з приватизації державного майна) ФДМУ вдалося залучити від продажу об'єктів малої приватизації 4,4 млрд грн. Ці кошти в тому числі слугують підтримкою для Сил оборони.

Брати участь в онлайн-аукціонах можна як фізичним, так і юридичним особам з будь-якого регіону України. Для цього потрібно зареєструватися на одному з майданчиків, акредитованих в електронній торговій системі «Прозорро.Продажі», та підготувати необхідний пакет документів.

За оновленнями на ринку об’єктів приватизації можна стежити у телеграм-каналі ФДМУ, на сторінці ФДМУ у Facebook та на сторінці Прозорро.Продажі у Facebook.

*Цю статтю створено завдяки підтримці американського та британського народів через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Управління закордонних справ, Співдружності та розвитку (UKaid). Погляди авторів, висловлені у цих публікаціях не обов’язково відображають погляди USAID, уряду США, UKaid або уряду Сполученого Королівства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...