• Головна
  • В росії хочуть захопити Харків, Дніпро і Запоріжжя до 2026-го: у ГУР прокоментували статтю Bild
14:30, 15 грудня 2023 р.

В росії хочуть захопити Харків, Дніпро і Запоріжжя до 2026-го: у ГУР прокоментували статтю Bild

В росії хочуть захопити Харків, Дніпро і Запоріжжя до 2026-го: у ГУР прокоментували статтю Bild

Німецький таблоїд Bild з посиланням на джерела у німецькій розвідці написав, що начебто в росії мають плани захопити Харків, Дніпро та Запоріжжя до 2026 року. Зазначимо, що в українському ГУР наголошують про наміри росіян захопити нові території.

Про це у коментарі LIGA.net повідомив представник Головного управління розвідки Андрій Черняк, передає редакція 056.

Представник розвідки підтвердив наміри окупантів просуватися на фронті далі. Втім, зауважує він, російська федерація не має необхідних для цього військових ресурсів.

"путін учора на пресконференції все озвучив. Вони намагатимуться і збираються йти далі, але достатніх сил та засобів не мають", - наголошує Черняк.

Стаття Bild про плани рф щодо захоплення України 

Аналітик німецького видання BILD Юліан Рьопке з посиланням джерела в розвідці опублікував матеріал про те, що рф планує воювати до 2026 року і хоче захопити Харків і Дніпро. За його даними, кремль готовий щороку втрачати в Україні до 100 тис. солдатів.

"Усі східні території ліворуч від Дніпра мають бути завойовані протягом 36 місяців. Тоді річка стане новим фронтом", – заявляє джерело журналіста у розвідці.

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук зазначив, що всім слід розуміти, що росія постійно реалізує інформаційну кампанію для деморалізації України. Ця стаття є черговою спробою росії деморалізувати українське суспільство і створити тиск на наших партнерів на Заході. 

росія і так кожного дня продовжує обстріли мирних міст, намагається проводити наступальні дії.

Повномасштабна війна триває вже 660 день. російські окупаційні війська з першого дня вторгнення хотіли окупувати всю нашу державу. Але ЗСУ, наші люди, не дали захопити Київ, деокупували Херсон, частину Харківської області і продовжують боротьбу за незалежність України. 

Микола Лукашук навів декілька фактів на підтвердження того, що даний матеріал – це чергова російська ІПСО. 

Важливо звернути увагу на контекст публікації цієї статті – вона з’явилася у період ключових подій, що стосуються України на міжнародному рівні, таких як голосування щодо початку переговорів вступу до ЄС та обговорення допомоги від Конгресу США. Це вказує на спробу впливу на міжнародну думку щодо підтримки України.

Автором матеріалу, який був опублікований – є аналітик, не офіційна особа, що ще більше підкреслює суб’єктивність заяви. Аналітик сумнівної репутації, який «хайпує» саме на темі війни в нашій державі. 

В статті містяться твердження, які неможливо перевірити, але які чітко направлені на деморалізацію українців та партнерів, покликані визвати негативні емоції, тривожність та паніку. 

росіяни будь-яким способом намагаються розколоти й виснажити українське суспільство. Хочуть реалізувати стратегію «розʼєднуй та володарюй». 

Дезінформація завжди була потужною зброєю. Спотворення фактів, маніпулювання емоціями, перекручування реальності – наш ворог постійно намагається використовувати ці інструменти зі зрозумілою метою.

Тобто ми повинні розуміти ці спроби маніпулювати нашими емоціями та нашою свідомістю.

Розуміємо, що дезінформація є частиною сучасної війни. Завжди важливо пам’ятати про інформаційну гігієну та критично ставитися до будь-яких новин, особливо тих, які можуть викликати паніку чи тривогу.

Тому кожного разу, коли виходить будь-яка провокаційна стаття, аналізуйте її, включайте критичне мислення та здоровий скептицизм щодо неперевірених новин.

Використовуйте тільки перевірену інформацію з надійних джерел, таких як Офіс Президента, Генштаб та Міністерство оборони України, тощо. 

"Так, нам зараз важко і непросто, але росія не має можливості продовжувати війну до 2026 року. Окупанти знають, що війна в Україні не завершиться на їхню користь. Також памʼятаємо, що санкції діють.

Українці набагато сильніші, ніж думають наші вороги. 

Ми переможемо в цій війні!", - підсумував Микола Лукашук.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...