• Головна
  • На залізничний вокзал Дніпра прибув Вифлеємський вогонь: деталі
14:00, 11 грудня 2023 р.

На залізничний вокзал Дніпра прибув Вифлеємський вогонь: деталі

На залізничний вокзал Дніпра прибув Вифлеємський вогонь: деталі

Напередодні різдвяних свят Україні передали Вифлеємський вогонь миру. На кордоні ним запалили лампадки і свічки, передавши до 24 залізничних вокзалів, зокрема в Дніпро.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на "Укрзалізницю".

Передача Вифлиємського вогню Україні відбулась зі Словаччини 10 грудня о 18:40. Здійснила її скаутська організація "Пласт".

Сьогодні, 11 грудня у рамках спільного заходу начальники 14 поїздів доставлять Вогонь на 24 вокзали країни, у тому числі й на вокзали Краматорська, Покровська та Ізюму.

Вже Вогонь доставили до залізничного вокзалу Дніпра.

На залізничні вокзали України світло Вифлеємського вогню миру доставляється третій рік поспіль. Традиційно, його зможе отримати для свого дому в місцях, де будуть встановлені безпечні стенди. Там місцеві "пластуни" будуть поширювати Вогонь серед своїх громад. З собою треба мати свічки чи лампадки.

Також Вифлеємський Вогонь Миру доставлять на передову для захисників і захисниць разом із різдвяними подарунками.

Вифлеємський вогонь миру ― це міжнародна щорічна скаутська акція до святкування Різдва, котра полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа.

Основна церемонія передачі вогню відбувається в Австрії у Відні, куди його привозять з Вифлеєму. У Відні всі скаути від цього вогню запалюють свої свічки і літаками розвозять у свої країни і поширюють різними способами. Вогонь символізує мир, любов та добро. Ця традиція існує з 1984-го року. В Україні вогонь вперше з’явився 1992-го року.

Вифлеємський вогонь є символом доброї справи і підтримки, традиційно поширюється з місця народження Ісуса Христа до всіх, хто його потребує.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...