• Головна
  • В енергосистемі України знову дефіцит: введено екстрений захід
13:30, 11 грудня 2023 р.

В енергосистемі України знову дефіцит: введено екстрений захід

В енергосистемі України знову дефіцит: введено екстрений захід

Сьогодні, 11 грудня, в енергосистемі України знову дефіцит. Причиною став недостатній обсяг генерації на тлі високого рівня споживання. Для підтримки балансу залучено аварійну допомогу з Румунії та Польщі. Це екстрений захід для балансування електроенергії.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на "Укренерго".

Можливості електростанцій щодо збільшення виробництва електроенергії все ще сильно обмежені. Сьогодні одразу три енергоблоки не включились в роботу у визначений час через продовження терміну аварійного ремонту. На інших блоках теплоелектростанцій тривають аварійні та планові ремонтні роботи, а сонячні електростанції не можуть працювати на максимумі своїх можливостей через щільну хмарність по всій країні.

Вже зранку споживання перевищує прогнозний рівень на 2,2%. Це еквівалентно роботі щонайменше двох додаткових блоків теплових електростанцій, потужностей яких наразі немає в наявності.

"Для уникнення дефіциту і підтримки балансу між виробництвом та споживанням в енергосистемі зараз особливо важливо ОЩАДЛИВО СПОЖИВАТИ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ. АВАРІЙНА ДОПОМОГА Для уникнення відключень та підтримки балансу в енергосистемі Диспетчерський центр «Укренерго» змушений з 7 грудня щодня залучати аварійну допомогу від операторів системи передачі електроенергії сусідніх країн", - звернулися в компанії.

За уточненою інформацією, сьогодні аварійна допомога залучена з Румунії з 10:00 до 17:00 та з 11:00 до 14:00 з Польщі. Вчора її юрали в цих країнах з 14:00 до 18:00 сумарною величиною 1400 МВт*год.

"Аварійна допомога – екстрений захід для балансування енергосистеми", - зазначили в "Укренерго".

В окремих областях зростанню споживання сприяє і погіршення погодних умов: сильний вітер та ожеледиця. Ліміти споживання в регіонах не запроваджувались, графіки відключень не вводилися та не прогнозуються. На ранок 11 грудня, через негоду знеструмлено 70 населених пунктів в Дніпропетровській, Кіровоградській та Тернопільській областях.

В компанії також додали, що через бойові дії та з інших причин без світла залишається 420 населених пунктів. Внаслідок ранкової ракетної атаки на Київ є пошкодження в електромережах, знеструмлено понад 100 споживачів. Тривають відновлювальні роботи. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Харківській, Херсонській областях. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Через значні руйнування енергетичної інфраструктури по всій території України впроваджують стабілізаційні відключення електроенергії. Їх будуть застосовувати, щоб зменшити дисбаланс в енергосистемі та щоб уникнути масштабних відключень.
Оголошення
live comments feed...