• Головна
  • По Україні запустили 18 "шахедів" та вісім ракет: наслідки нічної атаки та результати роботи ППО
10:00, 11 грудня 2023 р.

По Україні запустили 18 "шахедів" та вісім ракет: наслідки нічної атаки та результати роботи ППО

По Україні запустили 18 "шахедів" та вісім ракет: наслідки нічної атаки та результати роботи ППО

У ніч на 11 грудня окупанти атакували Україну безпілотниками типу «Shahed» із окупованого Криму, райони пусків – Чауда, Бельбек. Також було завдано ракетний удар з північного напрямку, попередньо – із Брянської області рф.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Повітряні Сили.

Усього зафіксовано пуски 18 ударних БпЛА «Shahed-136/131». Усі ворожі безпілотники були знищені протиповітряною обороною в зоні відповідальності повітряного командування «Південь». Більшість – на Миколаївщині. Успішно відпрацювали зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

Також близько 4 ранку російські окупанти вдарили по Київщині вісьмома балістичними ракетами. Усі вісім цілей було знищено зенітними ракетними підрозділами повітряного командування «Центр».

Наслідки атаки по Києву

Внаслідок ворожої атаки цієї ночі падіння уламків зафіксовано в Дарницькому районі Києва. За однією адресою уламки ракети впали на відкриту територію. Без подальшого загорання.

По Україні запустили 18 "шахедів" та вісім ракет: наслідки нічної атаки та результати роботи ППО, фото-1

За іншою адресою вибуховою хвилею пошкоджено вікна приватного будинку. Рятувальники обстежили пошкоджену будівлю. Пожежі не виявлено. Ще за однією адресою пошкоджено паркан та вибито шибки. Виявлено чотирьох потерпілих. На місці подій працювали 10 рятувальників та 2 одиниці основної пожежно-рятувальної техніки. Поліція задокументувала наслідки чергового воєнного злочину рф.

Наслідки атаки по південним регіонам

Під час нічної дронової атаки ворог спрямував ударні безпілотні літальні апарати типу "Shahed-131/136" по південних регіонах з Кримського півострову. Підрозділами протиповітряної оборони Сил оборони півдня збиті всі 18 дронів-камікадзе: 2 на Одещині, 3 на Херсонщині, 13 на Миколаївщині.

Уламками збитих дронів пошкоджено складські приміщення агропідприємств та сільськогосподарська техніка в Куцурубській і Снігурівській громадах, приватні будинки - в Очаківській громаді. Пожежі оперативно приборкали вогнеборці. Інформації про постраждалих не надходило.

"Нагадуємо, навіть при результативній бойовій роботі сил протиповітряної оборони, агресія ворога, що спрямував ударні дрони, несе небезпеку! Не нехтуйте сигналами тривог, обов'язково переходьте в укриття і не залишайте їх до відбою тривоги", - звернулись Сили оборони півдня України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...