• Головна
  • Мобілізація в Україні: які фахівці найбільше потрібні та чи можна самому обрати посаду
17:30, 10 грудня 2023 р.

Мобілізація в Україні: які фахівці найбільше потрібні та чи можна самому обрати посаду

Мобілізація в Україні: які фахівці найбільше потрібні та чи можна самому обрати посаду

Посилення мобілізації в Україні на початку листопада анонсував головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Військові експерти кажуть, що Силам оборони не вистачає людей. А без вирішення проблеми великої мобілізації, за їхніми словами, шанси України на перемогу вкрай малі. Воювати, кажуть військові, незабаром доведеться всім. 

Редакція 056 розкаже, які фахівці найбільше потрібні та чи можна самому обрати посаду. 

В Україні триває воєнний стан та мобілізація. Призову підлягають чоловіки у віці від 18 до 60 років. При цьому залишаються ті, кого обурює, коли роздають повістки. Так, 6 грудня у переповнену спортсменами тренажерну залу у Дніпрі завітали працівники ТЦК з автоматами. До цього було відомо, про вручення повіток у спортзалах в Ужгороді та інших містах Закарпатської області. Працівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки з початку повномасштабного вторгнення і до сьогодні у своїй роботі керуються виключно Законами України «Про військовий обов’язок і військову службу», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» та іншим суміжним законодавством.

Поки одні бігають від мобілізації, інші щодня захищають нас. Цим захисникам необхідно підсилення та заміна. Експерти розповіли, які фахівці найбільше потрібні у Збройних силах України та чи можна самостійно обрати посаду.

У переліку фахівців, яких потребують військові, є багато цивільних професій. Для проведення більш цілеспрямованого призову влада хоче залучити на повну комерційні рекрутингові компанії. Вони розміщуватимуть вакансії ЗСУ у своїх базах – мовляв, так людина зможе обрати роботу у тому підрозділі, в якому хоче.

"Мотивація підрозділів звертатися до нас саме у тому, щоб знайти фахівців на конкретну посаду, а не просто щоб закрити штатку", – розповів керівник військового рекрутингу кадрової агенції Олексій Руденко.

За його словами, агенція вже рекрутувала до лав близько 2,5 тис. охочих. Діапазон вакансій широкий – від піхоти та артилеристів до розвідників РЕБ. 

Через портали пошуку роботи ЗСУ активно залучають айтівців. Вони можуть працювати за своїм профілем і бути не менш корисними – розробляти різноманітні програми, займатися кіберзахистом або безпосередньо перебувати у бойових бригадах.

Чи можна самостійно обрати посаду під час мобілізації

Як зазначив секретар комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки ВР Роман Костенко, бажання претендентів будуть враховуватися. Однак одного бажання, щоб стати, до прикладу, спецпризначенцем, недостатньо, як і танкістом для людини, у якої зріст під 2 метри.

Військові експерти наголошують – стара система мобілізації репресивної моделі, що залишилась нам від радянського минулого – застаріла. 

Країна має переходити на демократичну модель – рекрутингову систему з гарантованою мотиваційною базою та розумінням того, що отримають військовослужбовці під час служби та після демобілізації. Терміни служби теж мають бути чітко прописані.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...