• Головна
  • Мобілізація в Україні: у Дніпрі “ловили” чоловіків у місцевих спортзалах
16:30, 7 грудня 2023 р.

Мобілізація в Україні: у Дніпрі “ловили” чоловіків у місцевих спортзалах

Мобілізація в Україні: у Дніпрі “ловили” чоловіків у місцевих спортзалах

6 грудня до однієї із мережі спортзалів у Дніпрі завітали працівники ТЦК. Там вони начебто намагалися вручати повістки чоловікам. Відеодокази їх присутності зафільмували відвідувачі та адміністратори. 

Про це повідомляє редакція 056 з посиланням на соцмережі. 

Інформацію про те, що в спортзал завітали працівники ТЦК Інформатору підтвердила адміністрація клубу. За їх словами, працівники ТЦК стояли на вході, всередину їх не пускали. Хоча на відео видно, що чоловіки у військовій формі знаходились всередині. 

Зазначимо, що працівники ТЦК можуть вручати повістки де завгодно. Однак документ повинен бути заповнений ТЦК заздалегідь, а не “на колінці”, при врученні. 

За словами адвокатів оскільки у даному випадку повістки були виписані на місті, то вони є не дійсними. 

Зазначимо, що це не єдиний випадок, коли працівники територіального центру комплектування “ловлять” чоловіків на зупинках громадського транспорту, у спортзалах, на вулиці, магазинах та інших місцях. Про вручення повіток у спортзалах нещодавно повідомляли в Ужгороді та інших містах Закарпатської області. В Ужгороді представники ТЦК завітали до найбільшого спортивного закладу міста — Viper Gym — та вручали повістки до військкомату. Також на кадрах видно, як чоловіки у військовій формі записували дані відвідувачів.  

Додамо, що в Україні напрацьовується законопроєкт, де планують прописати можливість вручення повістки через електронну пошту та рекомендованим листом.

Нагадаємо, що Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у колонці The Economist заявляв про потребу в посиленні мобілізації в Україні.

Україна має розширити категорію громадян, які можуть бути призвані на навчання чи мобілізацію.

Серед п’яти пріоритетних завдань української армії Залужний назвав нарощування резервів.

Наразі є 5 пріоритетів для України, щоб переламати ситуацію: перевага в повітрі, покращення РЕБ і контрбатарейної боротьби, необхідність нових технологій протимінного прориву та сучасне командування й управління.

"Мій п’ятий і останній пріоритет — нарощувати наші резерви. Росія не змогла використати свою величезну перевагу в живій силі, тому що Володимир Путін стурбований тим, що загальна мобілізація може спровокувати політичну кризу, і тому, що росія не може навчити та спорядити достатньо людей", — зазначив Залужний.

Проте можливості України для підготовки резервів на власній території, за словами Залужного, теж обмежені.

"В нашому законодавстві є прогалини, які дозволяють громадянам ухилятися від своїх обов’язків. Ми намагаємося вирішити ці проблеми. Запроваджуємо єдиний реєстр призовників, маємо розширити категорію громадян, яких можуть призвати на збори чи за мобілізацією. Також ми запроваджуємо "бойове стажування", яке передбачає розміщення новомобілізованих у лавах досвідчених передових підрозділів для підготовки", — зазначив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...