• Головна
  • Рейди ТЦК у спортзалах Дніпра та Закарпаття: у військкоматі пояснили, чи є вони законними
16:30, 8 грудня 2023 р.

Рейди ТЦК у спортзалах Дніпра та Закарпаття: у військкоматі пояснили, чи є вони законними

Рейди ТЦК у спортзалах Дніпра та Закарпаття: у військкоматі пояснили, чи є вони законними

6 грудня у переповнену спортсменами тренажерну залу у Дніпрі завітали працівники ТЦК з автоматами. До цього було відомо, про вручення повіток у спортзалах в Ужгороді та інших містах Закарпатської області. Такі дії викликами суспільний ажіотаж, тому інформацію прокоментували у військкоматі.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Закарпатський ОТЦК та СП.

Працівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки з початку повномасштабного вторгнення і до сьогодні у своїй роботі керуються виключно Законами України «Про військовий обов’язок і військову службу», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» та іншим суміжним законодавством.

"Працівники Закарпатського ОТЦК та СП у законний спосіб продовжують в рамках мобілізаційних заходів вручати повістки. На нашу думку, ті чоловіки призовного віку, які свідомо уникаючи військової служби, займаються у спортивних залах або розважаються у відпочинкових комплексах не є привілейованими порівняно з військовослужбовцями ЗСУ, які у непростих умовах тримають оборону і б’ють ворога", - йдеться в повідомленні.

В ОТЦК наголосили, що вручення повістки не означає, що призовника одразу забирають на війну. Спочатку уточнюються дані, проходиться медичний огляд і тільки після цього, якщо людина придатна до служби, видається мобілізаційне розпорядження. Відтак призовник їде вчитися.

Також нагадали про відповідальність за ухилення та будь-яке перешкоджання у видачі повісток. Так, відповідно до частини 1 статті 114 Кримінального кодексу «Перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період» тягне за собою позбавлення волі на термін від 5 до 8 років.

Для тих, хто не хоче, або не може йти на фронт нагадали, що у ЗСУ є чимало військових спеціальностей, які не передбачають безпосередню участь у веденні бойових дій, але є важливими для підтримки фронту.

"Кожен або кожна з вас може ознайомитися на сайті ЗСУ з переліком цих спеціальностей, стати на військовий облік, отримувати гідну зарплату і разом з тим допомагати своїй країні у скрутний час.

Просимо також зрозуміти, що у ЗСУ це, у першу чергу — люди, у тому числі ваші знайомі, ваші друзі, батьки, чоловіки, сини й доньки, які чекають на заміну або поповнення", - наголосили в Закарпатській ОТЦК.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...