• Головна
  • Мобільна майстерня в пікапі: у Дніпрі передали військовим "СТО на колесах", - ФОТО
17:00, 8 грудня 2023 р.

Мобільна майстерня в пікапі: у Дніпрі передали військовим "СТО на колесах", - ФОТО

Мобільна майстерня в пікапі: у Дніпрі передали військовим "СТО на колесах", - ФОТО

Днями в Дніпрі пройшла передача мобільної ремонтної майстерні Locker для Гвардії наступу, зокрема підрозділу "Хартія". Її надав благодійний фонд "Твій крок", який є розробником цієї диво-автівки.

Про це повідомляє редакція 056.

Основна функція цієї незвичної автівки - це мобільна майстерня. Про неї говорить сама назва. Військові її швидно освоїли.

"Коли якась "поломка" в польових умовах, то можна швидко виїхати. І практично будь-який тип ремонту можна виконати, який не потребує глибоких втручань. Тобто змінити важіль чи колесо, приварити щось чи підкрутити екстрено. Вона, як швидка допомога, тільки для автомобілей. Якщо на військовому, то це машина для допомоги в червоній зоні. Якщо транспорт зламався, то його можна полагодити, чи транспортувати в жовту, або в зелену зону", - розповів військовий механік Степан.

Мобільна майстерня в пікапі: у Дніпрі передали військовим "СТО на колесах", - ФОТО, фото-1

Він зазначив, що практично кожного дня завдяки цій майстерні щось робиться, якщо не ремонтується, то перезувається, заряджається акумулятори.

Тут є інструменти, якими можна ремонтувати не тільки автівки, а й броньовану техніку, танки, дрони. В майстерні є сварка, болгарки, дрилі, підточувачі, зарядний пристрій, сонячна батарея, багато ключів, викруток, зйомників, зварювальне обладнання, пневмоінструмент, донкрат, всі гайки, і навіть лопата. Тобто, все, що треба для оперативного ремонту автівок. Також залишається багато місця, щоб покласти якийсь додатковий інструмент.

Розробники цієї автівки до повномасштабного вторгнення займалися інструментами, обладнанням для автосервісу. Після цього вони почали допомагати інструментами для ремонту техніки, обладнанням. Але до них звернулись військові та розповіли, що їх автівки на фронті активно рухаються і їх потрібно оперативно ремонтувати, щоб вони могли евакуюватися своїм ходом чи продовжували служити.

Мобільна майстерня в пікапі: у Дніпрі передали військовим "СТО на колесах", - ФОТО, фото-10

"Наш один друг з 3-ої штурмової окремої бригади, сказав, що думає над тим, щоб було круто зробити мобільну майстерню. І ми почали над цим працювати, тому що це дійсно необхідно. Це комплексне рішення, яке допоможе нам наблизити перемогу.

Паралельно ми організували благодійний фонд "Твій крок", для того, щоб акумулювати кошти, збирати й передавати ці мобільні майстерні військовим. Тому що переобладнання одного пікапу, без урахування його вартості складає 805 тис. грн. І це досить велика сума, а таких автівок потрібно багато.

Ми почали розробляти моделі, робити на комп'ютері. В нас є інженери та конструктори. Ліпили, виготовляли, потім перероблювали, оскільки найважче рішення було всунути таку кількість інструментів та обладнання в такий досить невеликий об'єм. І десь чотири-п'ять місяців в нас пішло на те, щоб зробити і розробити першу автомобільну майстерню, яка поїхала, до речі, до першого добровольчого медичного шпиталю.

Locker англійської - це шафа. Умовно кажучи, це і є шафа, тільки з інструментом та обладнанням.

Для переробки вибрали саме пікап, тому що він повнопривідний, може проїхати майже будь-де і витримує досить великі навантаження. Особливо після наших модифікацій, після того, як ми опрацьовуємо раму.

Зазвичай нам військові передають свої автівки, які ми переобладнуємо в майстерні. Автівок достатньо у хлопців, але вони виходять з ладу і втрачають ці пікапи тільки через, те що немає можливості їх оперативно відремонтувати на місці. Один такий пікап може врятувати багато інших автівок. Також, як нам вже казали з першого добровольчого медичного шпиталю, врятувати життя наших захисників", - пояснив куратор проєктів "Твій крок" Дмитро Вільчинський.

Мобільна майстерня в пікапі: у Дніпрі передали військовим "СТО на колесах", - ФОТО, фото-11

Мобільна майстерня швидко почала отримувати гарні відгуки від військових. В благодійний фонд військові присилають відео, як ця техніка працює на передовій. Замовляють нові. Тому автівок на переробку стало все більше потрібно. Зараз вже більше 20 "Локерів" передано до лав Збройних Сил України і Нацгвардії. І в роботі ще дуже багато цікавих проєктів, які наближають Перемогу України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...