• Головна
  • В Дніпрі на сесію міськради не пустили ініціативну групу: що вони прийшли вимагати
15:00, 6 грудня 2023 р.

В Дніпрі на сесію міськради не пустили ініціативну групу: що вони прийшли вимагати

В Дніпрі на сесію міськради не пустили ініціативну групу: що вони прийшли вимагати

Сьогодні, 6 грудня відбулася 44 сесія міської ради Дніпра, яку провів міський голова Борис Філатов. Під час засідання депутати ухвалили бюджет Дніпра на 2024 рік. Долучитися до цього та сказати слово хотіла ініціативна група містян, але намагання були марними.

Про це повідомляє редакція 056.

Група охоронців «Муніципальної варти» не пустила ініціативну групу з п'яти людей та не дала жодної відповіді, на якій підставі представники громади не мають право бути присутніми на сесії. Це при тому, що Філатов зазначав, що «для корисних ідіотів двері мерії відкриті» та запросив їх приєднатися онлайн в ZOOM.

Але часники ініціативної групи, з посиланням на статут міста та регламент ради, заявили, що на сесію можна було пройти за паспортом та реєстрацією. Вони вважають, що їх не пустили, через вимогу не приймати зараз бюджет та розглянути петицію "Зміни до Бюджету на 2024 рік та відміна тендерів КП "ОРГАНІЗАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНА СЛУЖБА" ДНІПРОВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ задля Підтримки Обороноздатності та Захисту України". І щоб все відбулось по запланованій процедурі запрошень не було і людей тримали внизу всю сесію

"Весь час ми намагались добитися хоч якоїсь відповіді, чекали на онлайн-трансляцію сесії, щоб хоча б побачити, що там відбувається, але навіть її не було. Вдалось тільки написати заяву в поліцію на тих охоронців, які по чиємусь усному(!) наказу не пускали нашу ініціативну групу", - розповіла активістка Юлія.

В результаті, бюджет прийнято, але 20 грудня, за два тижні у середу о 10:00, на наступній сесії будуть розглядати петицію та можливо і запросять ініціативну групу.

Як пояснив у коментарі Суспільному директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міської ради Артем Неділько, сесію проводили у закритому виді, адже наразі діє розпорядження міського голови про особливий пропускний режим на період дії воєнного стану. 

Заявку на доступ до сесії від активістів міськрада не отримала. Тому учасників акції не пустили до приміщення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...