• Головна
  • На Дніпропетровщині за тиждень виявлено вісім випадків захворювання на вірусний гепатит
18:00, 29 листопада 2023 р.

На Дніпропетровщині за тиждень виявлено вісім випадків захворювання на вірусний гепатит

На Дніпропетровщині за тиждень виявлено вісім випадків захворювання на вірусний гепатит

З 17 по 23 листопада на Дніпропетровщині зареєстровано вісім випадків гострого вірусного гепатиту (інтенсивний показник 0,26 на 100 тисяч населення). На попередньому тижні їх було три.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ».

У вогнищах проводяться протиепідемічні заходи, у тому числі лабораторні дослідження. За результатами досліджень питної води збудник ВГА не виявлено. Протиепідемічні заходи тривають.

В порядку щоденного моніторингу якості та безпечності питної води, що подається населенню області, у визначених моніторингових точках на період воєнного стану в країні,  за період з 17.11.2023 по 23.11.2023 досліджено 184 проби  питної води:

Source: https://www.dolc.dp.ua/wpress/?p=22014

  • за результатами мікробіологічних досліджень всі проби відповідають нормативам, збудники інфекційних захворювань не виявлялись;
  • за результатами фізико-хімічних досліджень 103 проби з відхиленням від нормативів:
  • з них за органолептичними показниками відмічається перевищення нормативів по забарвленості та каламутності у питній воді з поверхневих водойм (м.Дніпро, м.Кривий Ріг, Дніпровський, Криворізький, Царичанський, Верхньодніпровський, Першотравенський райони);
  • за показниками: хлороформу та перманганатної окиснюваності (м.Дніпро , м.Кам’янське, м.Нікополь м.Павлоград, Дніпровський, Новомосковський, Верхньодніпровський, Нікопольський та Синельниківський райони); за показниками сухого залишку і хлоридів у м. Кривий Ріг та за показниками сухого залишку і хлоридів у питній воді з підземних джерел (Васильківський, Першотравенський та Царичанський райони). Але значення цих показників є сталими протягом багатьох років, без аномальних змін. 
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...