• Головна
  • Чому росія призупинила обміни полоненими: з'явилося офіційне пояснення
14:00, 28 листопада 2023 р.

Чому росія призупинила обміни полоненими: з'явилося офіційне пояснення

Чому росія призупинила обміни полоненими: з'явилося офіційне пояснення

Україна та росія з початку повномасштабної війни регулярно проводили обміни військовополоненими. Але останній відбувся 7 серпня. Відтоді країна-агресор призупинила обміни. Цим вона хоче створити враження, ніби наша влада не працює над цим питанням. Щоб рідні полонених, які майже два роки чекають своїх зниклих захисників остаточно зневірились.

Про це повідомив представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петра Яценка в інтерв'ю "Суспільному", передає сайт 056.

За його словами, Україні немає сенсу утримувати російських полонених. Це росія зі свого боку призупинила обміни, таким чином намагаючись вплинути на українське суспільство.

"Намагаються переконати, що, мовляв, нічого не відбувається, дивіться! Але насправді робота іде, ми не сидимо, склавши руки, ми постійно працюємо для того, щоб організувати наступні обміни", - розповів Яценко.

Він наголосив, що Україна готова до діалогу та висуває ті чи інші пропозиції росіянам.

"Ми демонструємо пропозиції. Наприклад, ми створили координаційний штаб разом з Міжнародним комітетом Червоного Хреста. Українські органи влади створили так звані змішані медичні комісії - це інструмент, який передбачений в Третій Женевській конвенції. Це комісія, в яку входять два представники нейтральної країни та один представник країни, яка утримує, тобто України

Аналогічну комісію також має сформувати російська сторона для того, щоб ці комісії, відвідуючи місця утримання, могли виявляти військовополонених, які потребують медичної допомоги і які мають бути репатрійовані", - зазначив представник штабу.

Також представник штабу розповів, що Україна направила росії відкритий лист від імені секретаря Координаційного штабу генерала Дмитра Усова.

"росія повинна так само виконувати свої міжнародні угоди й домовленості, які вони підписали. Вони постійно на дипломатичному рівні, в ООН, наприклад, стверджують, що вони всього дотримуються. Ми показуємо, що де факто ні, нічого не відбувається", - додав Яценко.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...