• Головна
  • В Україні прогнозують хуртовини, снігові замети й пориви вітру: якою буде погода в Дніпрі 27 листопада
05:00, 27 листопада 2023 р.

В Україні прогнозують хуртовини, снігові замети й пориви вітру: якою буде погода в Дніпрі 27 листопада

В Україні прогнозують хуртовини, снігові замети й пориви вітру: якою буде погода в Дніпрі 27 листопада

Наразі в Україні вирує південний циклон. Це класична ситуація, однак взимку він найнебезпечніший. Станом на вечір 26 листопада через нього було знеструмлено близько 400 населених пунктів. У понеділок, 27 листопада, у більшість областей України знову прийдуть сильні сніги. Місцями виникатимуть хуртовини, снігові замети, потужні пориви вітру.

Про це повідомила синоптик Наталія Діденко в ефірі національного телемарафону, передає сайт 056.

В Україну прийшов південний циклон

Південний циклон буває і влітку, і взимку, але залежно від сезону відрізняється фазою опадів. Він приходить до нас з південного заходу Європи – Балкан чи Середземного моря.Зазвичай у нього діагональна траєкторія – з південного заходу на північно-східний напрямок.

"Південний циклон завжди бере з собою супутні небезпечні явища, такі як снігопади, мокрий сніг чи дощ. Через сильні порви вітру та сніг взимку виникають снігові замети чи хуртовини.

Хочу усіх попередити, що будуть штормові пориви 25 – 27 метрів на секунду… Хто вимушений бути на вулиці, треба максимально себе убезпечити від наслідків циклону", – сказала Діденко.

Вона розповіла, що циклони мають швидкий темп і їхнє життя над якоюсь територією коротке – приблизно доба. Тож в другій половині понеділка опади повинні стишитися, хоч все ще буде сильний вітер.

Однак, зазвичай циклони ходять серіями. Тож наступний активний циклон з південного заходу очікується у середу.

"Найбільші опади зачеплять Південь України, Центр та Північ. Тому крайній Схід та західні області отримають меншу активність від цього циклону. Однак синоптикиня зауважила, що сильний штормовий вітер буде повсюди та в усіх областях", - інформувала синоптик.

Більшість областей України знову прийдуть сильні сніги

Українцям 27 листопада варто розраховувати на помірний сніг по всій території країни. Він посилиться вночі у більшості північних і центральних областей – можливий значний, місцями сильний сніг, снігові замети, хуртовини.

У південно-східній частині України прогнозується мокрий сніг з дощем, місцями ожеледь. У західних регіонах вдень і в більшості південних областей невеликий сніг. Синоптики також попереджають, що на дорогах країни виникне ожеледиця.

Пориви вітру місцями сягатимуть 17 – 22 метрів за секунду, вночі та вранці, крім західних, Житомирської, Вінницької та Сумської областей дорівнюватимуть 25 – 30 метрів за секунду. Температура вночі та вдень 1 – 9 градусів морозу. У південних, східних регіонах та Дніпропетровській області впродовж доби від 4 градусів морозу до 2 градусів тепла, в Криму до 6 градусів тепла.

Погода в Дніпрі

Хмарна погода. Сніг, хуртовина, вночі сильна хуртовина, снові замети. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний 9-14, пориви 17-22 м/с. Температура по області протягом лоби 0.5° морозу, по місту Дніпро протягом доби 1-3 морозу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #погода Дніпро
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...