• Головна
  • У Дніпрі та Кривому Розі повідомили про мінування всіх шкіл
11:30, 21 листопада 2023 р.

У Дніпрі та Кривому Розі повідомили про мінування всіх шкіл

У Дніпрі та Кривому Розі повідомили про мінування всіх шкіл

В понеділок, 20 листопада, на електронну пошту СБУ надійшло два листи з погрозами підірвати всі школи Дніпра та один з медичних центрів. За вказаною адресою вирушили правоохоронці.

Про це повідомляє сайт 056 із посиланням на міськраду Дніпра. 

Поліцейські обстежили 130 навчальних закладів та будівлю медичного центру. На щастя, ніяких вибухових передметів не було виявлено.

Також вчора о 09:20 на електронну пошту Служби безпеки України надійшло повідомлення про те, що всі школи Кривого Рогу заміновані. Правоохоронці виїхали на місця події та не виявили вибухівки у навчальних закладах.

Від початку навчального року в Україні до поліції надійшло понад сімсот повідомлень про мінування закладів освіти. Продовжують вони надходити майже щодня і зараз. Це один з елементів гібридної війни, до того ж іноді ворог використовує для таких дзвінків українських дітей.

“Ще до початку вторгнення МВС повідомляло: близько 70% таких повідомлень надходили з ТОТ, рф або білорусі. А характер повідомлень, спосіб їх розповсюдження свідчить про цілеспрямовану роботу спецслужб рф, які у такий гібридний спосіб намагаються досягти своїх злочинних цілей для дестабілізації соціальної ситуації в Україні”, — пояснив Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець.

Він закликав батьків проводити з дітьми роз'яснювальні заходи. Адже хлопчики та дівчатка ведуться на провокації та сприймають це як жарт, чи веселу гру. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...