• Головна
  • Землю накрила потужна магнітна буря: коли чекати наступну
16:30, 16 листопада 2023 р.

Землю накрила потужна магнітна буря: коли чекати наступну

Землю накрила потужна магнітна буря: коли чекати наступну

Сьогодні Землю накрила надпотужна магнітна буря Її К-індекс перевищив сім. Люди можуть відчувати головний біль, запаморочення, нудоту, біль у суглобах, втому та безсоння. Ще 18 листопада буде сильно штормити, К-індекс перевищить шість.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Meteoagent.

Сонце поступово наближається до піку своєї активності, тому магнітні бурі на Землі трапляються дедалі частіше. Одна з них обрушилася на планету сьогодні.

У п'ятницю, 17 листопада, геомагнітне поле буде від спокійного до нестабільного рівня. Сонячна активність, ймовірно, буде низькою із невеликою ймовірністю спалахів М-класу.

В субому, 18 листопада Землю знову накриє сильна магнітна буря, К-індекс перевищить шість. За прогнозом, магнітні бурі очікуються на нашій планеті і наступного тижня: 22, 24 та 25 листопада.

Як виникає та класифікується магнітна буря

На Сонці періодично виникають вибухи та сплески, які провокують викиди сонячної енергії у різних напрямках, у тому числі й у бік Землі.

Сонячна енергія складається із заряджених частинок (протонів та електронів), які можуть швидко переміщатися у просторі. Коли ця енергія контактує з магнітосферою Землі, вона провокує активність, яку називають магнітними чи сонячними бурями.

За даними вчених, магнітні бурі відрізняються за класами та потужностями - від К-індексу 2 до К-індексу 9. Чим вище К-індекс, тим вища потужність магнітної бурі, і відповідно - її наслідки.

Бурі К-індексу 5 і вище можуть викликати погіршення самопочуття у людей, збій у роботі супутників, мобільного зв'язку, GPRS. При сонячних бурях К-індекс 7-9 можуть бути полярні (північні) сяйва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...