• Головна
  • Ціни будуть ще більшими: в Україні різко подорожчав один із найважливіших продуктів
09:30, 16 листопада 2023 р.

Ціни будуть ще більшими: в Україні різко подорожчав один із найважливіших продуктів

Ціни будуть ще більшими: в Україні різко подорожчав один із найважливіших продуктів

В Україні вже на початку листопада зросли ціни на молочну сировину в середньому на 68 копійок — до 13,44 грн/кг і це без ПДВ. Подорожчали майже всі види молочної продукції.

Про це повідомляє редакція 056. 

Через зростання вартості на сировину виробникам доведеться переглянути ціники і таким чином в Україні незабаром подорожчають молочні продукти.  Про це вже попередили в Асоціації виробників молока.

Зазначається, що в Україні ціни на молочну сировину на початку листопада в середньому зросли на 68 копійок — до 13,44 грн/кг без ПДВ. Середня закупівельна вартість молока екстра ґатунку становила 13,78 грн/кг без ПДВ — це на 84 копійок більше, ніж на початку жовтня.

Тобто зростають закупівельні ціни, а тому виробникам доведеться переглянути цінники на готову продукцію, щоб уникнути збитків. Це вплине на кінцеву вартість продуктів для споживачів. Ціни на молоко екстра якості в господарствах уже варіюється від 13,10 до 14,25 грн/кг без ПДВ. 

Вищий сорт у середньому коштує 13,78 грн/кг без ПДВ. За останній місяць ціна його зросла на 84 копійки. Щодо вартості молока вищої якості, то вона коливається на рівні 14,25 грн/кг без ПДВ.

Середня ціна на молоко першого ґатунку становила 12,75 грн/кг без ПДВ і збільшилася на 36 коп. порівняно з результатами попереднього моніторингу, коливаючись від 12,50 до 13,00 грн/кг.

Аналітик Асоціації виробників молока Георгій Кухалейшвілі вважає, що закупівельні ціни підвищуються вимушено, оскільки на внутрішньому ринку існує нестача молочної сировини. І переробним підприємствам доводиться конкурувати за сировину і купувати її у фермерів, які пропонують вищу ціну.

Дорожчають також і логістичні послуги, зростають витрати на корми, оскільки збільшується собівартість їх виробництва. Змінюються ціни й на інші закупівельні інгредієнти.

"Однак у другій половині грудня не варто виключати певного зниження цін на молоко екстра ґатунку через очікуване зменшення потреби переробних підприємств у сировині, які до того моменту виконають передноворічні контракти. У період новорічних свят для молочного ринку характерний період затишшя", — розповів Кухалейшвілі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...