• Головна
  • Старт опалювального сезону: яка готовність у Дніпрі
17:30, 8 листопада 2023 р.

Старт опалювального сезону: яка готовність у Дніпрі

Старт опалювального сезону: яка готовність у Дніпрі

Дніпро на 100 % готовий до старту опалювального сезону. Для цього тепловики виконали всі необхідні заплановані роботи.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на пресслужбу міськради Дніпра.

Останні штрихи – на одній із котелень лівобережжя. Там цьогоріч замінили два насоси, бо слугували вони ще з часів будівництва споруди. За словами майстерки котельні Наталії Постникової, якщо б не встановили нові насоси, то не було б можливості створювати резерв опалення, який має бути на кожній котельні на випадок надзвичайної ситуації.

«До цього тут працювали насоси з 1968 року. Монтажні роботи завершено, на сьогодні заплановано пробний пуск електродвигуна. Також ми замінили старі вікна на нові, аби котельна мала енергозбереження. У цілому вона забезпечує опаленням близько 200 будинків, 7 медичних закладів, 11 шкіл і 9 дитячих дошкільних закладів. Тож чекаємо розпорядження щодо початку опалювального сезону», – прокоментувала Постникова.

Усього по місту замінили 63 насоси. Вони енергоощадні, тобто споживають менше електроенергії.

«Ми підготувались також і до надзвичайних ситуацій, і зробили це навіть краще, ніж торік. У нас є повний штат, усі забезпечені необхідними матеріалами та готові до будь-яких викликів», – запевняє директор КП «Теплоенерго» ДМР Андрій Клименко.

Він перевірив і те, як комунальники відновлюють ізоляцію в районі просп. П. Калнишевського, 58. Стара вже повністю зносилась. Тож, аби тепло на 100 % доходило до будинків дніпрян, там змонтували близько 200 м нової ізоляції.

«Цьогоріч дуже тепла осінь, і по місту ще працюють бригади ізолювальників. Утеплення трубопроводів необхідне для зменшення теплових втрат. Бо це один з найважливіших аспектів енергозбереження у сучасному світі. До нашого підприємства, контакт-центру міської ради, а також до Громадської ради надходять звернення від містян щодо відновлення ізоляції. Фахівці підприємства складають план з адресами, обсягами, і поступово адреси відпрацьовуються. Цьогоріч всього по місту в рамках підготовки до опалювального сезону замінено 42 км ізоляційного покриття», – прокоментував Клименко.

Крім цього, черговий по місту перевірив готовність пункту незламності за адресою: просп. Слобожанський, 137-А. Такі пункти єднання дніпрян у нашому місті з'явились торік на базах комунальних підприємств, шкіл та у будівлях районних адміністрацій – щоб у разі відключення світла дніпряни могли зігрітися, зарядити гаджети, випити гарячого чаю.

«Сьогодні ми відвідали пункт незламності, який готовий прийняти до 50 осіб. Попри невелику площу закладу, вдалось зробити окрему кімнату для матері та дитини і місце для відвідувачів з пухнастими друзями. Є генератор, запас технічної води, шанцевий інструмент, медичний куточок з необхідними ліками, а також різні розваги для дітей», – підсумував Клименко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...