• Головна
  • Забудова зеленої зони, ще й під час війни: виграно суд проти знищення парку в Дніпрі
12:30, 8 листопада 2023 р.

Забудова зеленої зони, ще й під час війни: виграно суд проти знищення парку в Дніпрі

Забудова зеленої зони, ще й під час війни: виграно суд проти знищення парку в Дніпрі

В Дніпрі раніше вирішили в кінці просп. Слобожанского побудувати на території парку Дружби спортивний комплекс. Там навіть встановили паркан. Але місцеві активісти завадили та виграли суд. Добивалися цього близько двох років.

Про це повідомив голова правління "Громадський контроль" Денис Селін, передає сайт 056.

Забудовники хотіли вирубувати багаторічні дерева та створити багатофункціональний спорткомплекс попри порушення законодавства та генплану.

Також не було проведення обговорення з місцевими жителями, які категорично проти забудови. Адже це єдине місце в окрузі, оазис, де можна подихати свіжим повітрям та насолодитися природою. В цьому парку люди часто влаштовують пікніки, вигулюють собак, займаються спортом, проводять фотосесії.

"Фактично планували забудувати просто територію парку, зеленої зони з великими деревами, де люди гуляють, загальна площа забудови 5,6 га. Хотіли вирубати сотні дерев з урахуванням того, що в Дніпрі не вистачає зелених зон

На початку року ми зверталися, що під час війни на цей об'єкт не дуже доцільно витрачати кошти і з обласного бюджету на цей об'єкт кошти в 2023 не пішли. Але ми пішли до кінця, щоб влада дотримувалась законодавства та враховували інтереси місцевих мешканців. Тож пішли і до суду.

Дякую всім хто долучився. Особливо дякую людям в інтересах яких ми діяли. Зокрема по кожному напрямку люди стають асоційованими членами Громконтролю, щоб ми могли представляти їх інтереси", - написав Селін.

Однак він зазначив, що виграна справа в першій інстанції. Міська рада може ще подати апеляцію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...