• Головна
  • Як вибрати дряпку для кота: опис головних різновидів
Новини компаній
13:00, 3 листопада 2023 р.

Як вибрати дряпку для кота: опис головних різновидів

Новини компаній

Усі коти мають регулярно точити пазурі для видалення змертвілого рогового шару нігтьової пластини. У природному середовищі тварини використовують для цього дерева. Домашні кішки обирають дивани, крісла, килими, стільці, стіни, обклеєні шпалерами. Щоб вихованець не псував меблі та при цьому міг задовольняти свою природну потребу, йому потрібен спеціальний пристрій — дряпка для котів. У цій статті ми розповімо про основні види цих аксесуарів.

Як вибрати дряпку для кота: опис головних різновидів, фото-1

Основні матеріали

Для основи найчастіше використовують деревину або ДСП. Для верхнього шару підбирають максимально безпечний матеріал, який не травмує пазурі під час заточування й не шкодить вихованцю, навіть якщо той пробує виріб на зуб. Найпопулярніші матеріали оббивки:

  • ковролін — різного ступеня м'якості та з різною довжиною ворсу;
  • джут — щільне та м'яке волокно рослинного походження, яке виробляється у формі канатів різної товщини;
  • сизаль — ще одне натуральне волокно, яке виготовляється з листя агави;
  • гофрокартон — щільний матеріал із перероблених солом'яних і деревних волокон із додаванням клейких речовин.

Дряпки для котів із різноманітних матеріалів можна купити на сайті https://masterzoo.ua/ua/catalog/koti/dryapki/

Як вибрати дряпку для кота: опис головних різновидів, фото-2

Види дряпок залежно від конфігурації

Умовно всі сучасні дряпки можна розділити на такі групи:

  • Настінні. Це фігурні, квадратні або прямокутні дошки, обмотані джутом або сизалем чи оббиті ковроліном. Вироби кріпляться на стіни чи меблі, дозволяючи економити місце у квартирі. До популярних варіацій входить кутова модель, яка складається з двох частин і кріпиться на кут стіни, дивана або крісла. Ветеринари радять кріпити настінний аксесуар на висоті 30–40 см від підлоги, щоб під час заточування кігтів кішка могла витягуватися на повний зріст.
  • Вертикальні, або стовпчики. Універсальні аксесуари, які подобаються більшості котів, бо нагадують стовбури дерев. Тваринам зручно й точити кігтики, і лазити. Основа вертикальних виробів зазвичай виготовляється з дерева або ДСП, а потім обмотується сизалем або джутовим канатом. Середній діаметр основи — 7–8 см. Якщо кігтеточка для котів буде меншою, тварині може бути не так зручно лазити. Основа робиться досить важкою, щоб стовпчик не перекидався під час акробатичних вправ кота. У продажу є класичні моделі, а також стовпчики, доповнені іграшками, які прикріплені зверху, або квадратним майданчиком зверху. На ньому кішка може сидіти чи лежати, відпочиваючи після фізичної активності.
  • Підлогові, чи горизонтальні. Найпопулярніші — плоскі прямокутні чи квадратні, а також у формі хвилі або гірки. Основа може бути зроблена з гофрокартону чи дерева, а потім моделі обтягуються ковроліном або обмотуються джутовою мотузкою чи сизалем.
  • Ігрові комплекси з будиночком, кількома поличками, гамаками, драбинками та стовпчиками-кігтеточками. Такі комплекси потребують чимало місця у квартирі, проте дають змогу організувати для кішки повноцінний простір для ігор та відпочинку.
  • Іграшки-кігтеточки. Це м'ячики та мишки, вкриті ковроліном або обмотані сизалем чи джутовим канатом.

Щоб привчити вихованця до дряпки, можна помістити на виріб трохи котячої м'яти. Також можна деякий час грати поряд з аксесуаром вудкою-дразнилкою, щоб кішка стрибала на новий предмет інтер'єру та чіплялася за нього кігтиками. А ще спробуйте хвалити та нагороджувати кота ласощами щоразу, коли він підходить до дряпки та торкається її лапкою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...