• Головна
  • П'ять годин роботи ППО: рф атакувала Дніпропетровщину та ще дев'ять областей
09:05, 3 листопада 2023 р.

П'ять годин роботи ППО: рф атакувала Дніпропетровщину та ще дев'ять областей

П'ять годин роботи ППО: рф атакувала Дніпропетровщину та ще дев'ять областей

У ніч на 3 листопада російські окупанти атакували Україну чотирма десятками “Shahed-136/131” з Курської області та з району Приморсько-Ахтарськ -рф. Крім того, противник застосував керовану авіаційну ракету Х-59 із повітряного простору окупованої Херсонщини. 

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Повітряні Сили ЗСУ.

Шахеди запускались хвилями і прямували у різних напрямках малими групами. У більшості регіонів було оголошено повітряну тривогу, працювала протиповітряна оборона. 

В результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із ППО Сил оборони України, знищено 24 ударних БпЛА “Shahed-136/131” та одну керовану авіаційну ракету. До відбиття повітряного нападу залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи. 

Ворог системно тероризує південні регіони із застосуванням ракет і ударних дорнів. Вночі здійснив потужну дронову атаку. Серед якої запустив і керовану ракету повітряного базування Х-59 по Кіровоградщині. Майже п'ять годин напруженої бойової роботи сил протиповітряної оборони призвели до збиття ракети Х-59 і 11 БпЛА типу "Shahed-131/136": по 3 Кіровоградська і Миколаївська, 2 Одеська, по 1 Херсонська, Вінницька області. 

Вночі один "шахед" збили і над Дніпропетровщиною «мінус» ворожий безпілотник над Криворізьким районом. 

На жаль, є влучання по технічній території інфраструктурного об'єкта на Одещині. Критичних руйнувань і постраждалих не зафіксовано. 

Також ворог атакував інші регіони України: 

Харківська область: пошкоджено 8 житлових будинків, 4 автомобілі., коледж. Також пожежі виникли у адмінбудівлі, СТО, приватному будинку.

"Цієї ночі, близько 00:45, ворог завдав по м. Харків удар попередньо 4-ма БПЛА-камікадзе типу "Шахед". Пошкоджено 2 гаражі, 4 легкових автомобілі та господарча споруда. Частково зруйновано заклад освіти. Також пошкодження зазнала будівля СТО, не діючий швейний цех та житловий будинок. Сталися пожежі. До медиків звернулося 8 харків'ян з гострою реакцією на стрес, в тому числі 2 дітей. Отримали допомогу на місці. Поранень ніхто не зазнав", - розповів голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Херсонська область: атакували село Урожайне, постраждали 2 людини. Також атакували вночі сам Херсон, ж руйнування житлових будівель.

Івано-Франківська область: у Калуському районі впали уламки збитого безпілотника. Ліквідовано пожежу в гуртожитку.

Ворог намагався вдарити дронами по об’єктах критичної інфраструктури та військових об’єктах. Зафіксований "приліт" по військовому об'єкту.

"Атакував військовий об'єкт і на території Івано-Франківської області. На місце відразу прибули відповідні служби. Пожежу локалізовано", - повідомила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

Одеська область: рашисти вдарили по території інфраструктурного об'єкта. На щастя, минулося без жертв.

Львівська область: є 5 влучань шахедів в обʼєкти критичної інфраструктури, обійшлося без постраждалих.

"Цієї ночі ПвК «Захід», яке боронить і небо над Львівщиною, вдалося знищити 11 ворожих безпілотників. Загалом на захід України прямували 16 ворожих ударних дронів. На жаль, є 5 влучань в обʼєкт критичної інфраструктури у нашій області. На щастя, обійшлося без жертв та постраждалих. Була пожежа, її оперативно ліквідували.

Дякую нашим воїнам протиповітряної оборони, які дуже професійно спрацювали у надскладних умовах, коли дрони летіли у кілька хвиль і часто змінювали напрямок руху. Дякую всім службам за оперативне подолання наслідків атаки", - написав голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...