• Головна
  • Понад 45 тисяч родин без світла: наслідки негоди на Дніпропетровщині
17:30, 29 жовтня 2023 р.

Понад 45 тисяч родин без світла: наслідки негоди на Дніпропетровщині

Понад 45 тисяч родин без світла: наслідки негоди на Дніпропетровщині

28 жовтня в Україні вирувала негода і було оголошено штормове попередження у багатьох областях країни. За цей день були зафіксовані проблеми з електропостачанням у 12 регіонах держави (понад 780 населених пунктів). Найбільше - на Хмельниччині, Рівненщині та Львівщині. У Дніпропетровській області після шквального вітру без світла залишилися 115 населених пунктів — це понад 45 тисяч родин.

Про це повідомляє редакція 056.

В пресслужбі ДТЕК Дніпровські електромережі повідомили, що внаслідок негоди повністю або частково знеструмлено 115 населених пунктів у Нікопольському, Царичанському, Павлоградському, Криворізькому та Дніпровському районах.

Енергетикам вдалося відновити роботу більшості ліній та трансформаторних підстанцій. Це дало можливість повернути електроенергію у 112 міст та селищ для 43,5 тисяч родин.

Без світла ще залишаються 1,5 тисяч осель у 3 населених пунктах Дніпропетровської області. Відновити електропостачання планують найближчим часом.

Додамо, що за даними МВС України унаслідок негоди загинуло 3 особи та 10 травмовано. 

Рятувальниками ДСНС здійснено 231 виїзд майже по всій території України, під час яких розпилено та прибрано 353 повалених дерев. Також було пошкоджено 37 будівель в 14 областях та Києві.

До робіт залучено понад 1 тисячу рятувальників та 260 од. техніки.

Оперативні групи в областях проводять моніторинг наслідків негоди.

Станом на вечір 28 жовтня на території країни внаслідок ускладнення погодних умов було знеструмлено 1 тис. 880 населених пунктів у 16 областях, а саме: Київська, Полтавська, Житомирська, Чернігівська, Сумська, Хмельницька, Черкаська, Запорізька, Дніпропетровська, Кіровоградська, Рівненська, Львівська, Донецька, Харківська, Івано-Франківська, Вінницька. До відновлення електропостачання залучено бригади Укренерго.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...