• Головна
  • Історія шотландського віскі Tomatin
Новини компаній
13:08, 26 жовтня 2023 р.

Історія шотландського віскі Tomatin

Новини компаній

Більшість шотландських виробників міцного алкоголю багатовікова історія. Їхній шлях розвитку містить періоди визнання та процвітання, а також важкі етапи боротьби за виживання. Один із таких брендів — Tomatin. Однойменний віскі почали виробляти 1897 року на найстарішій винокурні, заснованій ще XVII столітті. Завод розташований на висоті понад 300 метрів у горах Highlands. З низки об'єктивних причин, серед яких недостатні виробничі потужності, компанія в 1906 збанкрутувала. Але після зміни власника 1909 року виробництво віскі Томатін знову відновилося. При цьому первісна технологія виготовлення дистиляту залишилася без змін.

Історія шотландського віскі Tomatin, фото-1

Відродження Whisky Tomatin

Нові власники компанії New Tomatin Distillers Company Ltd розширили виробництво. А ще вони настільки успішно провели рекламну та маркетингову роботу, що віскі Томатін знайшов своїх шанувальників не лише у Шотландії та Великій Британії, а й багатьох інших країнах світу. Щоб задовольнити зростаючий попит шанувальників цієї марки шотландського міцного алкоголю, було встановлено додаткові перегонні куби та проведено інші роботи, пов'язані з розширенням виробництва.

Але в 1980-х роках через загальний економічний спад на світовому ринку компанія знову стала близька до банкрутства. Щоб уникнути остаточного закриття, довелося більшу частину перегінних кубів демонтувати. Від повторного банкрутства бренд Whisky Tomatin врятували японські фірми Takara Shuzo та Okura & Co, які у 1986 році його повністю викупили. Нові власники профінансували модернізацію гуральні. Однак вони повністю зберегли рецептуру виготовлення віскі Томатін. А за кілька років розширили лінійку міцних напоїв, що випускаються під цим брендом.

Сьогодні односолодові, купажовані сорти алкоголю цього шотландського бренду можна купити у спеціалізованому магазині. Також можна купити недорого оригінальний віскі Томатін на MAUDAU, багатопрофільному інтернет майданчику, де за розумними цінами представлений великий асортимент товарів різного призначення.

Особливості віскі Томатін

Незалежно від того, який сорт Whisky Tomatin ви купуєте, можете бути впевненим, що напій виготовлений у повній відповідності до старовинних традицій шотландських майстрів. Як сировину використовують добірні види солоду та воду з річки Alt-na-Frith, яку відрізняє м'якість та гірська чистота.

Для віскі Томатін характерні такі якості:

  • Фортеця напою в діапазоні 40-54%.
  • Термін витримки. За цим параметром напої можна поділити на три основні групи. Перша – до 5-ти років. Друга — від 10 до 20 років. І третя група містить віскі 20-50 років. Напої мають різний смаковий профіль, ароматичний букет та ціну. Замовити елітний віскі різної витримки можна на Маудау.
  • Запам'ятовується, унікальний аромат з переважаючими фруктовими та карамельними нотами.

Багато сортів Whisky Tomatin у різні роки були відзначені високими нагородами та здобули заслужене визнання на престижних міжнародних конкурсах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...