• Головна
  • Знищено 13 "шахедів" та ракету: вночі ворог атакував деякі регіони України
10:00, 23 жовтня 2023 р.

Знищено 13 "шахедів" та ракету: вночі ворог атакував деякі регіони України

Знищено 13 "шахедів" та ракету: вночі ворог атакував деякі регіони України

У ніч на 23 жовтня російські окупаційні війська атакували «шахедами», керованою ракетою Х-59 та безпілотником невстановленого типу. Спрямував їх у різних напрямках – південні, східні та центральні регіони України. Силам ППО вдалося знищити усі повітряні цілі.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Повітряні Сили ЗСУ.

Ракету Х-59 застосовано із літака Су-34 з повітряного простору ТОТ Запорізької області, безпілотник не встановленого типу імовірно був запущений з північного кордону. Завдяки успішній бойовій роботі зенітних ракетних підрозділів, мобільних вогневих груп, авіації Повітряних Сил, у взаємодії з ППО Сил оборони України, було знищено: 13 БпЛА “Shahed-136/131”, 1 керовану авіаційну ракету Х-59, 1 ударний БпЛА (тип не встановлено).

Які регіони атакували окупанти

В Київську область обстріляли з БпЛА, працювала ППО, влучань не зафіксовано, інформації про падіння уламків не було.

"російські окупанти поновили атаки на наш регіон. Минулої ночі у повітряному просторі Київської області зафіксували БпЛА. По ворожих цілях працювали сили протиповітряної оборони", - написав голова Київської ОВА Руслан Кравченко, вказавши, що повітряна тривога тривала понад дві години.

"На території області влучань в об'єкти критичної або житлової інфраструктури не зафіксовано. Інформація про постраждалих та падіння уламків не надходила", - зазначив голова ОВА.

На південому напрямку нічна атака ворога ударними безпілотними літальними апаратами типу "Shahed-131/136" тривала понад 3,5 години. Ворог спрямував дрони-камікадзе з кримського мису Чауда по припортовій інфраструктурі Одещини. Заходили на удар вони переважно з моря, де їх і зустріли підрозділи протиповітряної оборони. БпЛА було збито на Одещині, ще - на Вінничині. Уламками збитого дрона було пошкоджено дах складської будівлі об'єкта припортової інфраструктури в Одеському районі. Пожежу оперативно приборкали вогнеборці. Люди не постраждали.

Нагадаємо, ми писали, що агресор спрямував на Дніпропетровщину ракету.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...