• Головна
  • Цієї ночі ворог обстріляв територію України: на Харківщині загинули 6 працівників поштового терміналу
14:30, 22 жовтня 2023 р.

Цієї ночі ворог обстріляв територію України: на Харківщині загинули 6 працівників поштового терміналу

Цієї ночі ворог обстріляв територію України: на Харківщині загинули 6 працівників поштового терміналу

Цієї ночі на сході на півдні нашої країни лунали сирени. Окупанти вдарили по терміналу "Нової пошти" у Харківській області. Поранення отримали 16 осіб, шестеро людей загинули.

Редакція 056 розкаже як минула ніч у регіонах України. 

У ніч проти 22 жовтня російські окупанти атакували Україну ударними БпЛА, керованими авіаційними та зенітними ракетами. Сили ППО збили три "Шахеди", три "Ланцети" та ракету X-59.

Про це повідомили у пресслужбі Повітряних сил України. Зокрема у  командуванні ПСУ зазначають, що під час атаки противник:

  • запустив вісім пусків ракет С-300 із Бєлгородської області та ТОТ Донеччини.
  • застосував керовану авіаційну ракету Х-59 з літака Су-34 із повітряного простору ТОТ Запорізької області.
  • запустив два БпЛА невизначеного типу з північного напрямку та три ударні БпЛА типу "Shahed-136/131" з району мису Чауда (Крим).

"Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищено 4 повітряні цілі: одну керовану авіаційну ракету Х-59 та три ударні БпЛА "Shahed-136/131". Також протягом минулої доби на півдні країни знищено три ударні БпЛА типу "Ланцет", - йдеться у повідомленні. 

Харківщина

Сьогодні близько 7:00 ранку ворог обстріляв м. Куп'янськ. Є влучання у житлові будинки, зазнали поранення 3 людей. Дівчина 15 років та жінка 63 років госпіталізовані у важкому стані. Хлопець 17 років – в стані середньої тяжкості.

Вчора ввечері, близько 22:15 ворог завдав ракетного удару з ЗРК С-300 по терміналу "Нової пошти" у смт Коротич Харківського району. Будівля терміналу зруйнована, сталася пожежа. Внаслідок удару загинуло 6 людей. 16 людей зазнали поранення. 2 з них перебувають у вкрай важкому стані, 6 - у важкому, решта – в стані середньої тяжкості та легкі. 

Протягом минулої доби ворог обстрілював населені пункти Харківського, Чугуївського, Ізюмського та Куп'янського районів. 

Зокрема, під ворожими обстрілами перебували Першотравневе, Синьківка та Дворічна Куп'янського району, Борова Ізюмського району, Гатище, Бударки Чугуївського району та інші населені пункти.

Триває розмінування. За добу піротехніки ДСНС обстежили більше 14 га території та знешкодили 91 вибухонебезпечний предмет.

На Куп'янському напрямку тривають запеклі бої. За минулу добу наші захисники відбили 15 атак ворога в районах Синьківки та Іванівки. Просування у ворога немає. 

Донеччина

Ворог завдав авіаудару по місту Торецьк - по непрацюючій шахті. Рятувальники ліквідували пожежу покрівлі триповерхової адмінбудівлі та займання підйомного механізму.

Костянтинівка потрапила під ракетний удар російських військових поопівночі. Внаслідок атаки пошкоджено три приватні будинки.

Херсонщина

Вночі ворог двічі обстріляв область. О 00:25 окупанти здійснили мінометний обстріл Херсона, близько третьої ночі атакували село Станіслав з артилерії. Внаслідок удару пошкоджено два приватні будинки.

Хмельниччина

Російські загарбники в ніч на 22 жовтня атакували дронами-камікадзе Хмельницьку область. У регіоні працювала протиповітряна оборона.

Перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін у Facebook повідомив, що знову рашисти атакували Хмельниччину шахедами. Працювали сили ППО. 

Як зазначив Тюрін, наразі даних про постраждалих, пошкодження об’єктів цивільної або критичної інфраструктури немає.

Дніпропетровщина

Вночі у Дніпропетровській області збили ворожу ракету. Над Синельниківським районом області наші військові Повітряних Сил збили ворожу ракету. 

Щодо обстрілів - ніч пройшла спокійно. В усіх громадах області було тихо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...