• Головна
  • Рівень загрози високий: в Україні попередили про небезпеку
12:30, 22 жовтня 2023 р.

Рівень загрози високий: в Україні попередили про небезпеку

Рівень загрози високий: в Україні попередили про небезпеку

Війська рф згорнули корабельне угрупування у Чорному морі, але кілька ворожих суден продовжують чергувати біля берегів поки що окупованого Криму.

Про це повідомляє редакція 056 з посиланням на очільницю Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталію Гуменюк в етері телемарафону.

Наталію Гуменюк повідомляє, що останнім часом ворог дослухається до погодних умов, тому що цей період штормів і дуже мінливої погоди у відкритому морі і в бухтах зокрема. Зараз корабельне угруповання ворога згорнуто. Станом на ранок у компактному вигляді чотирьох одиниць вони продовжують чергування вздовж узбережжя Кримського півострова, патрулюючи так звані територіальні води, які вони вважають поки що своїми. Ракетоносії також заведені в пункти базування. До цього підводний човен ніс чергування з чотирма "Калібрами", але і він вже заведений на базу. Українські військові оцінюють рівень ракетної загрози як высокий. Оскільки практика показала, що ворог може застосувати "Калібри" навіть з бухт.

Зазначимо, що після удару по штабу ЧФ в тимчасово окупованому Севастополі росія прибрала кораблі-носії крилатих ракет "Калібр" із чергування у Чорному та Азовському морях.

У Повітряних силах констатували, що окупанти почали інтенсивніше застосовувати проти України ударні дрони.

Крім того, росія може використовувати морські міни, які розмістила на підходах до українських портів, для ураження цивільних суден в Чорному морі. У такий спосіб агресор прагне "тиснути на українську економіку".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...