• Головна
  • Монастирський острів у Дніпрі: цікава прогулянка у вихідні
Реклама
10:51, 20 жовтня 2023 р.

Монастирський острів у Дніпрі: цікава прогулянка у вихідні

Реклама

Монастирський острів справедливо вважається найромантичнішою пам'яткою Дніпра. Щоби потрапити на нього, потрібно пройти пішохідним мостом. Саме його перила облюбували молодята для вішання своїх замків, тому тут часто можна зустріти весільні процесії. А якщо вам подобається екстрим, то прокотіться на швидкісному тролеї. Він привезе вас прямо на оглядовий майданчик, розташований на острові. Звідси відкривається розкішний панорамний огляд майже на половину міста.

Монастирський острів у Дніпрі: цікава прогулянка у вихідні, фото-1

Кілька років тому поряд із входом на острів спорудили штучний водоспад. Його висота становить цілих 17 метрів. За крокової доступності від нього височить Миколаївська церква. Вона була збудована 1999 року. Це православне святилище, золотий купол якого видно за багато кілометрів. Водночас сама церква має дуже лаконічне архітектурне оздоблення.

Поруч із нею розкинувся невеликий парк. У його центрі встановлено пам'ятник Тарасу Шевченку. Він був змонтований 1959 року й досі є найбільшим на території України.

Багато хто приїжджає на Монастирський острів у вихідні, щоби покупатися на тутешньому пляжі. Він має пологий спуск і повністю засипаний білим піском. Вода в цій зоні Дніпра завжди чиста завдяки сильній течії. Сидячи на пляжі, можна милуватися на яхти й теплоходи, що пропливають повз. А ще старожили стверджують, що якщо йти вздовж берегової смуги углиб острова, то легко потрапити на пляж нудистів.

Після купання відвідайте місцевий зоопарк та тераріум. Тут можна погодувати рідкісних звірят, а в контактній зоні їх дозволяють навіть погладити, що особливо сподобається діткам. 

До речі, після легалізації азартних ігор на території України в Дніпрі відкрилися філії одразу кількох букмекерів із Європи. Але щоби зробити ставки на спорт, не обов'язково шукати їх містом. Сьогодні через інтернет будь-кому доступні найкращі букмекерські контори світу. Потрібно лише вибрати підходящу за коефіцієнтами й запропонованими бонусами в експертному рейтингу.

Монастирський острів у Дніпрі: цікава прогулянка у вихідні, фото-2
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...