• Головна
  • Від допомоги покинутим на початку війни тваринам до зооволонтерського руху. Нова історія проєкту «Незламні, бо єдині» від Центру стратегічних комунікацій та USAID
Новини компаній
11:00, 20 жовтня 2023 р.

Від допомоги покинутим на початку війни тваринам до зооволонтерського руху. Нова історія проєкту «Незламні, бо єдині» від Центру стратегічних комунікацій та USAID

Новини компаній

До 24 лютого Дмитро Ревнюк знімав ролики, але потім його професійна діяльність поступилася місцем волонтерству.

Історію зооволонтера розповіли у проєкті «Незламні, бо єдині», який ініціювали Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки та Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Початок повномасштабного вторгнення Дмитро зустрів у Києві. Тоді ж стало зрозуміло, що біда торкнеться не тільки людей, а й тварин, яких власники залишили вдома. Паніка після перших вибухів змінилася бажанням Дмитра допомагати тим, хто сам собі зарадити не зможе.

«Я написав у фейсбуці: «Врятую тварину, яку зачинили». І за три дні нам відправили 723 заявки про зачинених тварин у Києві. Спочатку в нас не було чіткого плану, ніхто й не думав, що створимо волонтерську організацію. Просто з’являлась проблема, яку ми вирішували самотужки», розповідає Дмитро.

З 24-го лютого вдалося врятувати близько тисячі хвостиків у Києві та області. Але на цьому справа не зупинилася й було створено «ЗооПатруль» – організацію, яка об’єднала всі галузі допомоги тваринам. Сьогодні вже працюють дві ветклініки та розпочато будівництво великого притулку.

Серед безлічі історій порятунку тваринок були й ті, що розчулили найбільше. Ось одна з них. 

«В евакуаційній місії на Херсонщині ми працювали на Корабельній площі в центрі Херсону. Напередодні там відбувалися активні ворожі дії та серед волонтерів були загиблі. Ми мали бути дуже обережними. Разом з ДСНС ми вийшли на човнах забирати тварин і я побачив пса, який відчайдушно намагався допливти до людей. Щойно ми дісталися до нього, як поруч сталися прильоти, але ми не залишили тварин і разом з ними сховалися у найближчому бомбосховищі. Врятований пес постійно був зі мною та отримав прізвисько Прильот. Зараз він живе в нашому притулку, з ним усе добре. Прильот вже старенький, пережив стрес, але дуже потребує нової родини. Ми сподіваємося, що сім’я для цього відважного хвостика знайдеться якнайшвидше»,ділиться Дмитро.

Зараз до ініціативи «ЗооПатруль» активно долучаються небайдужі люди, які допомагають усім, чим можуть. Попри труднощі сьогодення, тварин забирають з притулку. Пухнастики, які ще вчора були безпритульними, отримують статус улюбленців родини.

«Особисто в мене вдома є свій мініприхисток: 11 котиків, 4 песики та 2 пацючки. Переважно це тваринки з інвалідністю, врятовані з Київщини. Всі вони чудові, тому обов’язково гладжу, гуляю й обіймаю їх всіх. Навіть важко порахувати, скільки разів на день. І я щасливий!»,каже Дмитро.

Проєкт «Незламні, бо єдині» розповідає історії десяти сильних духом українців, які попри все допомагають іншим та своєю справою наближують перемогу України. Історії героїв можна прочитати на сторінках Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI й подивитися на YouTube-каналі проєкту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Проект "Незламні бо єдині" #USAID #Історії українців #Історія зооволонтера Дмитра Ревнюка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...