• Головна
  • У Дніпрі вшанували пам’ять жертв Голокосту
18:30, 16 жовтня 2023 р.

У Дніпрі вшанували пам’ять жертв Голокосту

У Дніпрі вшанували пам’ять жертв Голокосту

15 жовтня у Дніпрі відбулась церемонія вшанування пам’яті жертв Голокосту. До заходу долучилась Єврейська громада та жителі міста, викладачі та студенти.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Facebbok-сторінку музею «Пам'ять єврейського народу та Голокост в Україні»

Церемонія відбулася на теренах яру, що був місцем розстрілів, а нині є частиною студмістечка Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара. Присутні вшанували пам’ять жертв масових розстрілів євреїв, що відбулися у жовтні 1941 р.

Ще на початку ХХІ ст., завдяки зусиллям Єврейської громади Дніпра та її активістам, тут було встановлено пам’ятний знак. Акції масового убивства євреїв Дніпропетровська (нині – м. Дніпро) були частиною нацистського плану тотального геноциду євреїв Європи. Лише за два дні – 13–14 жовтня 1941 р. – німецькими військовослужбовцями спеціального поліцейського формування СС було убито майже 13 тис. жителів нашого міста. Згодом жертвами нацистського «остаточного вирішення єврейського питання» стали ще близько 8 тис. осіб.

"Згадки про трагічну долю євреїв-жителів міста цього року набули особливого значення на тлі повномасштабної війни проти України та безпрецедентної терористичної агресії, спрямованої проти Держави Ізраїль та її народу.

Зневага до цінності людського життя, використання злочинних методів терору та застосування геноцидальних, за своєю суттю, практик, на жаль, продовжує бути частиною буття людства і за 82 роки після початку Голокосту на території України. Тож, особливого значення набувають збереження пам’яті, а також підтримка тих, хто зі зброєю в руках протистоїть Злу у цей важкий момент", - написали в публікації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...