• Головна
  • Вкрала в пенсіонерів 2 млн грн: жінка з Дніпропетровщини організувала "соцслужбу"
14:30, 28 вересня 2023 р.

Вкрала в пенсіонерів 2 млн грн: жінка з Дніпропетровщини організувала "соцслужбу"

Вкрала в пенсіонерів 2 млн грн: жінка з Дніпропетровщини організувала "соцслужбу"

23-річна жителька Дніпропетровської області організувала протиправну діяльність, залучивши трьох знайомих ромської національності. Члени злочинного угруповання скоювали майнові злочини під виглядом надання особам похилого віку соціальної допомоги.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на МВС України.

Потенційних жертв учасники злочинної групи підшуковували на території Харківської, Київської та Дніпропетровської областей. Під виглядом працівників соціальних служб навідувалися додому до пенсіонерів, пропонували їм отримати продуктові набори і гроші, але завжди уточнювали, що при собі мають лише крупні купюри, тому люди мали дати їм решту. Після виявлення місця зберігання коштів, відволікаючи увагу потерпілих, викрадали їхні заощадження. У разі викриття або опору з боку потерпілого застосовували до господаря фізичну силу.

Один з учасників злочинного угруповання щоразу перебував біля помешкання пенсіонерів для попередження спільниць у разі виникнення небезпеки.

Правоохоронці зібрали докази причетності фігурантів до численних фактів крадіжок чи заволодіння грішми на загальну суму майже 1,8 млн грн. Це стало підставою для повідомлення їм підозр.

Наразі обвинувальний акт відносно чотирьох учасників угруповання скеровано до суду з кваліфікуючою ознакою «скоєно в складі організованої злочинної групи». Їхні дії кваліфіковані за ч. 5 ст. 185 (Крадіжка), ч. 5 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Усі підозрювані перебувають під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до тринадцяти років із конфіскацією майна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...