• Головна
  • Дим до хмар та сморід за 10 км: як та чому на Дніпропетровщині горять екосистеми
10:30, 25 вересня 2023 р.

Дим до хмар та сморід за 10 км: як та чому на Дніпропетровщині горять екосистеми

Дим до хмар та сморід за 10 км: як та чому на Дніпропетровщині горять екосистеми

24 вересня на території Дніпропетровській області сталося 60 пожеж в екосистемах, загальна площа яких сягала понад 53 га. Вогнеборці ліквідували 51 займань сухої рослинності, 8 загорань сміття та 1 лісову пожежу.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області.

Вчора жителі лівого Дніпра помітили густий у передмісті, який виріс до хмар. Також вони відчули його сморід. То горіли сухі рослини, в тому місці пожежа за останні дні сталася не вперше.

Рятувальники пояснили, що більшість займань на відкритих територіях стається через необережне поводження з вогнем саме людей. Тому вони вкотре закликають усіх жителів регіону бути відповідальними!

"Перш за все, не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарськими будівлями, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

Не завдавайте непоправної шкоди ані собі, ані навколишнім!

Крім того, відповідно до законодавства України, за навмисне випалювання сухої рослинності або її залишків особи, винні у підпалі, несуть адміністративну та кримінальну відповідальність", - звернулись в ДСНС.

Пожежна небезпека ще тримається. Дніпропетровським регіональним центром з гідрометеорології оголошено попередження: у період з 24 по 30 вересня року на території Дніпропетровської області збережеться надзвичайна (V класу) пожежна небезпека.

Прогнозується:

  • 25 вересня: Малохмарна погода. Без опадів. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура по області вночі 10-15°, вдень 24-29°, по місту вночі 13-15°, вдень 26-28°.
  • 26-27 вересня: Малохмарна погода. Без опадів. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі 10-15°, вдень 24-29°.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...