• Головна
  • 17 ракет і 24 "шахеди": де на Дніпропетровщині спрацювала ППО та скільки всього над Україною знищено цілей
10:00, 18 вересня 2023 р.

17 ракет і 24 "шахеди": де на Дніпропетровщині спрацювала ППО та скільки всього над Україною знищено цілей

17 ракет і 24 "шахеди": де на Дніпропетровщині спрацювала ППО та скільки всього над Україною знищено цілей

На початку доби 18 вересня ворог запустив по Україні 17 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55. Дві з них збили винищувачем бійці ПвК "Схід" в Новомосковському районі Дніпропетровської області. Інші 15 наша ППО знищила на Полтавщині та Хмельниччині.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Повітряні Сили ЗСУ.

Пуски крилатих ракет зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС окупанти здійснили з волгоградської області. Залучено вісім бортів. Хоча ППО спрацювала на 100%, є наслідки падіння уламків ворожого заліззя.

"Вранці, під час «повітряної тривоги», було чутно вибухи - це працювали сили ППО. Дякую нашим ППО за бездоганну роботу! Постраждалих немає. Разом з тим, внаслідок збиття ракет, вибуховою хвилею пошкоджено дахи та вікна у кількох домоволодіннях.

Крім того, відбулось падіння уламків та два вибухи на території виробничого підприємства. Пожежу ліквідовано силами ДСНС. Крім того, уламками пошкоджено залізничну колію. Розпочато відновлювальні роботи", - розповів перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін.

Також ворог атакував Україну "шахедами", які летіли з двох напрямків: Приморсько-Ахтарськ – рф та мис Чауда – ТОТ Крим. Усього зафіксовано 24 ударних БпЛА. Силами протиповітряної оборони збито 18 безпілотних літальних апаратів: 11 – над Одещиною, 5 – над Миколаївщиною, 2 – над Кіровоградщиною.

"Знов під ударом було Подунав'я. Зафіксовано влучання в рекреаційну інфраструктуру Вилківської громади. Виникла пожежа, яку оперативно ліквідовано. Інформації про постраждалих не надходило. Внаслідок бойової роботи уламки збитого БпЛА спричинили займання двоповерхової будівлі, що не експлуатується, в Снігурівській громаді на Миколаївщині. Вогонь оперативно ліквідовано. Люди не постраждали", - повідомили Сили оборони півдня України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...